Skip to main content

Μαξίμου: Οι Ελβετοί απορούσαν για την απουσία ενδιαφέροντος από την Ελλάδα

Μόλις 15 αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος κατέθεσε στις ελβετικές αρχές η προηγούμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Την ανάγκη επανεκκίνησης κι εντονότερης συνεργασίας των φορολογικών αρχών Ελλάδας και Ελβετίας υπογράμμισαν οι μετέχοντες στη σημερινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης και αντιπροσωπεία του ΥΠΟΙΚ της Ελβετίας με επικεφαλής τον υφυπουργό για διεθνή Οικονομικά θέματα Ζακ Ντε Βατερβίλ.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου άφησαν αιχμές κατα της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς, όπως αναφέρουν, οι ελβετικές αρχές εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από τις ελληνικές αρχές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος  πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές προκειμένου να εντοπιστούν  περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.

ZENITH