Skip to main content

Μαζική φυγή εκπαιδευτικών στη σύνταξη

Πάνω από 11000 εκπαιδευτικοί κατέθεσαν αίτημα για συνταξιοδότηση, αριθμός διπλάσιος από τον περσινό, όπως δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Διπλασιάστηκε ο αριθμός των εκπαιδευτικών που κατέθεσαν αίτημα για συνταξιοδότηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας. Όπως μάλιστα τόνισε η υφυπουργός Παιδείας  Εύη Χριστοφιλοπούλου «αυτή τη στιγμή έχουμε 3.856 εκπαιδευτικοί που έχουν κάνει αίτηση από την Πρωτοβάθμια και περιμένουμε το τελικό νούμερο από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου είναι γύρω στις 6.400 με 6.500. Δηλαδή συνολικά θα προσεγγίσουμε ή θα ξεπεράσουμε τις 11.000».

Όπως σημείωσε η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του SKAI, ο αριθμός των αιτήσεων δεν αιφνιδίασε την ηγεσία του υπουργείου, καθώς ήταν εντός των προβλέψεών της. «Το Νοέμβρη συγκροτήσαμε με την κ. Διαμαντοπούλου μία Επιτροπή, υπό το Γενικό Γραμματέα, η οποία κάθε Τρίτη συνεδρίαζε και συνεδριάζει, με γνώμονα να γίνει το αυτονόητο : δηλαδή να περιμένουν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τα παιδιά, στις 13 του Σεπτέμβρη, στα σχολειά και όχι το αντίθετο» υπογράμμισε και διαβεβαίωσε ότι παρά το κύμα φυγής, η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά.

ZENITH