Skip to main content

Με αργία απειλείται δημοτική σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής

Με αργία απειλείται η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Κωνσταντίνα - Ευριδίκη Ασλανίδου, καθώς απουσιάζει για περισσότερες από τρεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσ

της Κάτιας Γερακαρίτου

Με αργία απειλείται η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ελληνική Αυγή» Κωνσταντίνα - Ευριδίκη Ασλανίδου, καθώς απουσιάζει για περισσότερες από τρεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως ορίζει ο νόμος.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος έστειλε σχετική επιστολή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, με την οποία ενημερώνει ότι η κ. Ασλανίδου απουσιάζει αδικαιολόγητα από τις συνεδριάσεις από τις 15/12/2014 έως και σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος, «αν ένας σύμβουλος απουσιάζει αδικαιολόγητα από τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού
Συμβουλίου ή δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες μέσα στο έτος χωρίς την άδεια του Συμβουλίου, μπορεί να τεθεί σε αργία κατά τις διατάξεις του άρθρου 234 του Ν. 3852/2010 και σε περίπτωση υποτροπής να κηρυχθεί έκπτωτος. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για τις αδικαιολόγητες απουσίες των δημοτικών συμβούλων καθώς και σε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων τους κατά τα ανωτέρω. Παράλειψη της υποχρέωσης αυτής από τον Πρόεδρο αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος».

Η κ. Ασλανίδου είναι η δεύτερη δημοτική σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής», επικεφαλής της οποίας είναι ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

ZENITH