Skip to main content

Με διακοπή του αερίου σε σχολεία της Θεσσαλονίκης απειλεί η ΕΠΑ

Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης απειλεί να διακόψει τη θέρμανση σε δημοτικά και νηπιαγωγεία του δήμου Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο. Οργισμένη αντίδρ

Να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου από την ερχόμενη Τετάρτη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης απειλεί η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Αιτία οι συσσωρευμένες οφειλές, ύψους περίπου 800.000 ευρώ, του δήμου προς την στην εταιρεία για τη θέρμανση με φυσικό αέριο σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για το ζήτημα αύριο ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Λεκάκης θα έχει συνάντηση με την ΕΠΑ, από την οποία αναμένεται να ζητήσει διακανονισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Λεκάκη, η σχολική επιτροπή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πριν από λίγες ημέρες κατέβαλε περίπου 150.000 ευρώ προς την ΕΠΑ. Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τις επόμενες εβδομάδες θα τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο θέμα για επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές συνολικού ύψους 300.000 ευρώ, ώστε να αποπληρωθούν σταδιακά οι οφειλές προς την ΕΠΑ.

«Να μην διανοηθούν να το κάνουν. Τέτοιες απειλές δεν περνάνε. Το θεωρώ αδιανοητό» διαμήνυσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος αντέδρασε έντονα στις απειλές της ΕΠΑ. Ζήτησε από τον αντιδήμαρχο στην αυριανή συνάντηση να εκφράσει την δυσαρέσκεια και την απαξία του δημοτικού συμβουλίου σε τέτοιες πρακτικές. «Αντί να απειλεί να κόψει τη θέρμανση από τα σχολεία να αντιληφθεί ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα και να προχωρήσει σε μειώσεις στα τιμολόγια που ισχύουν για τα σχολεία, τα νοσοκομεία και άλλους κοινωφελείς φορείς» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.
 
Παράλληλα ο δήμος αναμένεται να ζητήσει και την παρέμβαση από τον πρόεδρο της ΠΕΔ ΚΜ Λ. Κυριζογλου που είναι ο εκπρόσωπος της στο ΔΣ της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης. «Ζητάμε να μειώσουν τις τιμές για σχολεία, νοσοκομεία, εφορία» τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. 

ZENITH