Skip to main content

Με δική σας ευθύνη…

«Στον πηγαιμό για την Καλλιθέα Χαλκιδικής, να εύχεσαι να είναι ασφαλής και όχι μόνο μακρύς ο δρόμος. Επίσης μη φοβηθείς φορτηγατζήδες και σκόνη, να εύχεσαι μόνο να έχεις κουράγιο και υπομονή…». Της Με

Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου


«Στον πηγαιμό για την Καλλιθέα Χαλκιδικής, να εύχεσαι να είναι ασφαλής και όχι μόνο μακρύς ο δρόμος. Επίσης μη φοβηθείς φορτηγατζήδες και σκόνη, να εύχεσαι μόνο να έχεις κουράγιο και υπομονή…». Οι κατολισθήσεις που έγιναν μετά τις Φώκιες, εκεί στο… απέραντο γαλάζιο, «άνοιξαν» άλλους δρόμους, χωμάτινους και περιπετειώδεις για γερά πνευμόνια. Το περίεργο δεν είναι αυτό, αλλά ότι πολιτεία και εργολάβοι μάς ενημερώνουν ότι όποιος θέλει να μπει σ αυτόν τον δρόμο - θαρρείς και υπάρχει άλλος  - έχει την ευθύνη της…τολμηρής και γενναίας πράξης του!

Στο δε «τεστάρισμα» του δρόμου που έκανε προχθές Σάββατο η Voria.gr, συνάντησε πολλούς οδηγούς ΙΧ και φορτηγών, οι οποίοι διαπληκτίζονταν σε έντονο ύφος, διότι πίστευαν ότι είχαν την πολυτέλεια να μαλώνουν για προσπεράσματα κι άλλους είδους μαγκιές. Μάλιστα ένας φορτηγατζής που «αλώνιζε» το δρόμο λογω δουλειάς, θύμισε σε όλους εμάς τους «ποταπούς» οδηγούς ΙΧ ότι δεν πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για τους επικίνδυνους ελιγμούς του, διότι υπάρχει…προειδοποιητική ταμπέλα ότι μπαίνουμε με δική μας ευθύνη. Κι αν μας αρέσει…
Εκείνη ακριβώς την ώρα, λίγο πριν βγούμε στην «εθνική» οδό Αφύτου-Καλλιθέας, έξω από τα πέτρινα και κάτω από τους τεράστιους πυλώνες της ΔΕΗ, σκέφτηκα μαζί με άλλους… συνοδοιπόρους ότι έτσι γίνεται στην Ελλάδα. Όταν η φύση ή η… κυβέρνησή μας τα κάνει μαντάρα, μας βάζει από παρακαμπτήριο της πλάκας, σε κακοτράχαλο δρόμο, με δική μας… ευθύνη, διαφορετικά, μας προειδοποιούν και πάλ, ότι δεν θα φθάσουμε ποτέ στην πολυπόθητη και οικονομικά εύρωστη Ιθάκη.

Έτσι οι επιλογές για πρώτο πόδι, ενόψει Πασχαλινών διακοπών, είναι ξεκάθαρες, αν δεν έχεις υδροπλάνο, ελικόπτερο ή σκάφος. Θα «φας» πολύ…χώμα, σε μια διαδρομή για 4Χ4, όμως, αφού θα το κάνεις που θα το κάνεις, χαλάρωσε για να ζήσεις την εμπειρία ενός ράλι… Αφρικής (βλ. photos)

Business Story
Off

ZENITH