Skip to main content

«Με εισοδηματικά κριτήρια η συμμετοχή στα φάρμακα»

Την πρόθεση του υπουργείου Υγείας για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια, ανακοίνωσε ο υπουργός Παν. Κουρουμπλής. Καταργείται το 5ευρω στα νοσοκομεία.

Την πρόθεση του υπουργείου Υγείας για τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα με εισοδηματικά κριτήρια, ανακοίνωσε ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, σύμφωνα με τον οποίο καταργείται εντός των ημερών το 5ευρω στα νοσοκομεία. 

Ο υπουργός Υγείας, σε τηλεοπτικές του συνεντεύξεις σήμερα, είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία διαβάθμιση που δεν θα ξεπερνάει το 25%, χαρακτηρίζοντάς την ως ένα σύστημα δικαιότερης κατανομής που θα πρέπει να θεσπισθεί για να βοηθηθούν οι οικονομικά πιο αδύναμοι.

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι το δεύτερο εξάμηνο θα καταργηθεί και το ένα ευρώ ανά συνταγή. Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε «λεόντειες» συμβάσεις που έχουν γίνει με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου.

Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε επίσης τις προσλήψεις 1.000 γιατρών και 80 ακτινολόγων στα νοσοκομεία της χώρας μέχρι τον Απρίλιο.

Ξεκαθάρισε τέλος, διαψεύδοντας δημοσίευμα, ότι έγινε περικοπή στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Ο υπουργός διευκρίνισε την καθιερωμένη διαδικασία, η οποία προβλέπει ότι όταν έχουν διαθέσιμα τα νοσοκομεία τα χρησιμοποιούν για τον επόμενα μήνα, ενώ αυτά που έχουν έλλειμμα καλύπτεται. Ενώ υπογράμμισε ότι η παραπάνω ενέργεια αφορούσε στα διαθέσιμα του Ιανουαρίου για τον Φεβρουάριο και όχι του Φεβρουαρίου για τον Μάρτιο.

ZENITH