Skip to main content

Με έκπτωση στα ΚΤΕΛ τα άτομα με αναπηρία

Σε πλήρη συμφωνία κατέληξε χθες το υπουργείο Υγείας με τους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των ατόμων με αναπηρία.
Σε πλήρη συμφωνία κατέληξε χθες το υπουργείο Υγείας με τους ιδιοκτήτες των ΚΤΕΛ για τη μεταφορά των ατόμων με αναπηρία.

Έπειτα από ενέργειες της υφυπουργού Υγείας Φ. Γεννηματά και τη συνάντηση που είχε ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γ. Κατριβάνος με αντιπροσωπία των διοικήσεων των ΚΤΕΛ, αποφασίστηκε η καταβολή των οφειλομένων για το 2009, καθώς και η καταβολή των χρεωστουμένων για το πρώτο εξάμηνο του 2010, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Έτσι, οι μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρία με τα ΚΤΕΛ θα πραγματοποιούνται κανονικά με την ειδική έκπτωση ή πλήρη ατέλεια, κατά περίπτωση, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο σχετικός νόμος.

«Ο αγώνας μας και τα γρήγορα αντανακλαστικά μας μπροστά σε μια κατάφορη αδικία, σε ένα ακόμη πλήγμα στα ήδη πενιχρά εισοδήματα χιλιάδων Ελλήνων και Ελληνίδων με αναπηρία, δικαιώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το αναπηρικό κίνημα θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για να προλαμβάνει την παραβίαση των κεκτημένων με πόνο και κόπο δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Η ομηρία των ατόμων με αναπηρία δεν θα περάσει ποτέ και με κανέναν τρόπο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση της η ΕΣΑμεΑ.

ZENITH