Skip to main content

Με εταιρία της Βόρειας Ελλάδας ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις

Με μια επιχείρηση της Β. Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης. Ο λόγος αφορά στην ΕΥΑΘ, η οποία, όπως επιβεβαιώνουν οι τελευταίες πληροφορίες, βρίσκεται στην
Με μια επιχείρηση της Βόρειας Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης. Ο λόγος αφορά στην ΕΥΑΘ, η οποία, όπως έχει γράψει ήδη η Voria.gr και επιβεβαιώνουν οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι το υπουργείο Οικονομικών πρoωθεί την πώληση νέου πακέτου μετοχών, καθώς και την παραχώρηση του μάνατζμεντ της εταιρίας. Το ιδιαίτερο στοιχείο αυτής της προσπάθειας έγκειται στο γεγονός ότι οι συμβάσεις αυτές θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, ο οποίος ανά περίπτωση θα κυμαίνεται μεταξύ 20 και 40 χρόνων.

Μαζί με την ΕΥΑΘ, τον ίδιο δρόμο θα πάρει και η ΕΥΔΑΠ, ενώ έρχεται ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο παραχώρησης υποδομών σε ιδιώτες προς αξιοποίηση κι εκμετάλλευση.

ZENITH