Skip to main content

Με φόντο τις αντιδράσεις συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Να πείσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συμφωνία που υπεγράφη δεν συνεχίζει το Μνημόνιο και δεν πρόκειται να επιφέρει νέα μέτρα λιτότητας θα επιχειρήσουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών.

Να πείσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι η συμφωνία που υπεγράφη δεν συνεχίζει το Μνημόνιο και δεν πρόκειται να επιφέρει νέα μέτρα λιτότητας θα επιχειρήσουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Η συνεδρίαση των μελών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει στις 10.00, με κύριο θέμα τη νέα δανειακή σύμβαση και το e-mail Βαρουφάκη. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται με φόντο τις αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος, αλλά και από μέλη της κυβέρνησης για τη συμφωνία που έκλεισε στο Eurogroup.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από τον ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζο, ενώ στη συνέχεια εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους ο βουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Ρούντι Ρινάλντι.

Χθες ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου εκτίμησε ότι η συμφωνία δεν είναι συμβατή με όλα όσα είχε δεσμευτεί προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα υλοποιήσει.

Εν τω μεταξύ, με επιστολή τους προς τον γραμματέα, περισσότερα από 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να συνέλθει το όργανο προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και τη συμφωνία προτού αυτή φτάσει στη Βουλή.

ZENITH