Skip to main content

Με ικανότητες… ακροβάτη ο ιερόσυλος διαρρήκτης της Μονής Αρχαγγέλου

Σπάζοντας και περνώντας από ένα μικρό παράθυρο, άγνωστος διαρρήκτης βεβήλωσε το Ναό της γυναικείας Μονής Αρχαγγέλου στη Θάσο κι έκλεψε τα τάματα των πιστών.
Το γυναικείο μοναστήρι Αρχαγγέλου κοντά στον Θεολόγο, που στέκεται σαν αετοφωλιά σε μιαν απόκρημνη ακτή της Ανατολικής Θάσου, έγινε στόχος διαρρήκτη τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς Σάββατο.

Ο άγνωστος δράστης κατάφερε και πέρασε μέσα στο Ναό της Μονής σπάζοντας ένα μικρών διαστάσεων παράθυρο και στη συνέχεια σύλησε τις εικόνες με τα χρυσά και ασημένια τάματα των πιστών, αφαιρώντας τα –όπως και ποσό περίπου 100 ευρώ που βρήκε στο παγκάρι.

Οι μοναχές ανακάλυψαν έκπληκτες την κλοπή την επόμενη μέρα. Το ύψος της αξίας των κλοπιμαίων αφιερωμάτων δεν έγινε γνωστό. Να σημειωθεί ότι το μοναστήρι Αρχαγγέλου είναι από τα πιο δημοφιλή προσκυνήματα της Ανατ. Μακεδονίας και δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες το χρόνο. Η φυσική θέση του το κάνει δυσπρόσιτο στόχο για κακοποιούς, όμως ο συγκεκριμένος διαρρήκτης φαίνεται πως είχε …ακροβατικές ικανότητες για να υλοποιήσει το σχέδιό του.

ZENITH