Skip to main content

Με οκτώ σουίτες το ανανεωμένο Astoria στη Θεσσαλονίκη

Στα 3,5 εκατ. ευρώ ανήλθε το ύψος της επένδυσης για τη ριζική ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου Astoria της Pap Hotels Corp, όπως τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρός της, Φώτιος Παπαδόπουλο
Στα 3,5 εκατ. ευρώ ανήλθε το ύψος της επένδυσης για τη ριζική ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του ξενοδοχείου Astoria της εταιρίας Pap Hotels Corp, το οποίο έκλεισε εφέτος τα 40 χρόνια του. Με την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Astoria Hotel, η Pap Hotels Corpολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο επενδύσεων ύψους 12 εκατ. ευρώ που ξεκίνησενα υλοποιεί το 2003 στα ξενοδοχεία της σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη.

Το γνωστό ξενοδοχείο Astoria, στη γωνία των οδών Τσιμισκή και Σαλαμίνος στη Θεσσαλονίκη, λειτουργεί από το Σεπτέμβριο πλήρως ανακαινισμένο σε ό,τι αφορά στις κτιριακές του υποδομές, με τα πιο σύγχρονα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας και με οκτώ νέες σουίτες στη δύναμή του. Όπως τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Pap Hotels Corp, κ.Φώτιος Παπαδόπουλος, η ανακαίνιση του Astoria, που κράτησε περίπου ένα χρόνο, είχε ως στόχο τη βελτίωση των κτιριακών του υποδομών και την εξοικονόμηση των ενεργειακών πόρων που απαιτούνται για τη λειτουργία του.  Παράλληλα προβλέφθηκε και η επέκτασή του με τη δημιουργία 8 δίχωρων δωματίων.

Συγκεκριμένα, για την εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων προβλέφθηκε η αλλαγή καυσίμου, από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο και η εγκατάσταση μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και η αντικατάσταση και επέκταση του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, έτσι ώστε να γίνεται οικολογική διαχείριση και κατανομή των ενεργειακών φορτίων. 

Στον 8ο όροφο δημιουργήθηκαν 8 δίχωρα δωμάτια (σουίτες), έτσι ώστε να επεκταθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες. «Η ανακαίνιση των υπολοίπων δωματίων και χώρων του ξενοδοχείου μέσα από το πρίσμα της αναβάθμισης του προϊόντος και τις φιλικές προς το περιβάλλον δράσεις, στις οποίες η εταιρεία πρωτοστατεί εδώ και είκοσι χρόνια, αφορά στη ριζική αντικατάσταση τόσο του εξοπλισμού όσο και των κτιριακών υποδομών. Αναβαθμίσθηκαν, επίσης, και οι όψεις του κτιρίου με την τοποθέτηση φύλλων αλουμινίου και τη δημιουργία εξωτερικού φωτισμού», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος. Το ξενοδοχείο Astoria πλέον διαθέτει 8 σουίτες, 77 δίκλινα και 12 μονόκλινα δωμάτια.

Η διακόσμηση του Astoria παίζει με την εποχή που αρχικά δημιουργήθηκε, την δεκαετία του ΄70, και την επιμελήθηκε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι αρχιτέκτονας. Το κτίριο χτίστηκε το 1969 και λειτούργησε ως Astor Hotel μέχρι το 1978 όταν αγοράστηκε από την σημερινή ιδιοκτήτρια εταιρεία. Ακολούθησαν διαδοχικές τμηματικά ανακαινίσεις από το 1982 έως το 1989 με παράλληλη ενσωμάτωση στους κοινόχρηστους χώρους του, γραφείων και καταστημάτων του κτιρίου που μέχρι τότε λειτουργούσαν αυτόνομα.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος ύψους 12 εκατ. ευρώ της Pap Hotels Corp ανακαινίστηκαν και αναβαθμίστηκαν σε τεσσάρων αστέρων τα ξενοδοχεία Alexander the Great Beach Hotel 420 κλινών στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής και Agionissi Resort 140 κλινών στην Αμμουλιανή , ενώ αυξήθηκε η δυναμικότητα του ξενοδοχείου Ξενία Ουρανούπολης από 80 σε 196 κλίνες, επεκτάθηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι και κατασκευάστηκε κέντρο αναζωογόνωσης.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, το 2009 αποτέλεσε μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο. «Μετά την μεγάλη ανάκαμψη του κλάδου από το 2004 και έπειτα, λόγω της μεγάλης προβολής της χώρας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2009 σημαδεύτηκε με μία μείωση που θα πρέπει όλους να μας αφήνει ικανοποιημένους, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσοίωνες προβλέψεις στα τέλη του 2008 εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Η  οικονομική κρίση βρήκε την Pap Corp στην ολοκλήρωση των επενδύσεων αυτών, η  στόχευση των οποίων, όμως, ήταν σωστά μελετημένη και προγραμματισμένη, έτσι ώστε ήδη από το 2009 να διαφαίνεται μία πολύ καλύτερη οικονομική πορεία για το μέλλον», υπογραμμίζει ο κ. Παπαδόπουλος.

ZENITH