Skip to main content

Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως έγινε δεκτό στην Αθήνα με τιμές αρχηγού κράτους. «Το Φως της Ανάστασης, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού νικάει πάντα το σκοτάδι», είπε ο Πάνος Καμμένος.
Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτό στην Αθήνα το Άγιο Φως, που μεταφέρθηκε με ειδική πτήση μετά τις 8 του Μεγάλου Σαββάτου. Παρών στο αεροδρόμιο για την υποδοχή ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός είχε τελεστεί στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα σε κλίμα κατάνυξης, παρουσία πλήθους πιστών. 
 
Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως». 
 
Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελλάδας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, για να ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Ελλάδα, όπου έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. 
 
Το Άγιο Φως μεταφέρθηκε πρώτα στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ πτήσεις από το Ελ.Βενιζέλος ξεκίνησαν για άλλα αεροδρόμια, προκειμένου να μεταφερθεί σε όλες τις ενορίες της χώρας.
 
Της αποστολής παραλαβής του Αγίου Φωτός μετείχαν επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.
 
 
Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης, άμα τη αφίξει του Αγίου Φωτός, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», δήλωσε: «Είχα την τιμή, εκπροσωπώντας την Ελληνική Πολιτεία, να παραλάβω από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ' και να μεταφέρω στην Πατρίδα μας το Άγιο Φως.

Το Φως της ελπίδας προς κάθε άνθρωπο που σήμερα δοκιμάζεται και ταλαιπωρείται.

Το Φως της ειρήνης και της αγάπης σε έναν κόσμο με πολλές ανοιχτές εστίες πολέμου.

Το Φως της υπομονής, της ανεκτικότητας αλλά και της αλληλεγγύης προς κάθε άνθρωπο, διαφορετικό και πληγωμένο.

Το Φως του χαρμόσυνου μηνύματος της ζωής και της Ανάστασης, που τόσο έχει ανάγκη και προσδοκία ο λαός.

Καλή Ανάσταση και Λαμπρή!

Χρόνια πολλά σε όλους!».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά την τελετή παραλαβής του Αγίου Φωτός, είπε τα εξής:
 
«Σήμερα, η Εκκλησία της Ελλάδος, διά των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γλυφάδας και Μεσογαίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, διά του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, του κ. Κωσταράκου, η Βουλή των Ελλήνων με επικεφαλής τον κ. Αμανατίδη και όλους τους Βουλευτές που παρίστανται εδώ, οι Δήμαρχοι, αλλά και ο ελληνικός λαός υποδεχόμαστε το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους, όπως πρέπει και όπως πάντα υποδεχόμαστε οι Έλληνες το Άγιο Φως.

 Αυτή τη χρονιά έχει μία ιδιαίτερη σημασία, γιατί το Φως της Ανάστασης είναι το Φως της ελπίδας. Περιμένουμε σε λίγες ώρες την Ανάσταση και δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνούν οι Έλληνες ότι το Φως της Ανάστασης και της Ορθοδοξίας, το Φως του Ελληνισμού νίκησε πάντα το σκοτάδι και όλους εκείνους οι οποίοι ήθελαν να καθυποτάξουν είτε την Πατρίδα είτε την Ορθοδοξία. Θα νικήσει πάλι το Φως και θα φέρει την ελπίδα.

 Για αυτό το λόγο όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες, όλοι οι λαοί έχουμε σήμερα μία καινούργια αρχή μετά την Ανάσταση του Κυρίου, μία καινούργια αρχή που φέρνει την ελπίδα και την αισιοδοξία ακόμα και σε αυτούς που περνούν δύσκολα αυτή τη νύχτα και αύριο την ημέρα του Πάσχα.

 Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πατριάρχη μας και δι’ υμών Σεβασμιώτατε για τη μεγάλη τιμή το Φως της Αναστάσεως να έρχεται πρώτα εδώ στην Ελλάδα, στη Μητέρα Πατρίδα. Τις ευλογίες σας».

ZENITH