Skip to main content

Με την εγγύηση του δημοσίου…

Η Ελλάδα κτίζει πρεσβεία και κατοικία πρέσβη έκτασης… 6.700 τμ στο Βερολίνο κόστους 15.500.000ευρώ! Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτιδου
melkar4@yahoo.gr


Από τον περασμένο Φεβρουάριο περιμένω την εξαγγελθείσα αξιοποίηση των ακινήτων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα της χώρας. Όπως μου υποσχέθηκε - εμένα την Ελληνίδα φορολογούμενη - στην επίσημη ιστοσελίδα της (www.ked.gr), ταυτόχρονα θα προχωρήσει και στην κατασκευή κτιρίου ελληνικής πρεσβείας, καθώς και… κατοικίας του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία της Μέρκελ, διότι το νέο κτιριακό συγκρότημα θα αναδείξει τη  δυναμικότητα των Ελληνικών Διπλωματικών Υπηρεσιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (!)», γεγονός που επίσης περιμένω με πολύ αγωνία μετά το ΔΝΤ.

Ακριβώς αυτή η επισήμανση, ότι δηλαδή χωρίς ιδιόκτητα διπλωματικά κτίρια στο εξωτερικό η Ελλάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά, με έβαλε στη θέση μου. Κατάλαβα ότι δεν θα έπρεπε να αναρωτιέμαι έστω και υποσυνείδητα, γιατί ξοδευόμαστε σε κτίρια και μάλιστα σε μια χώρα, όπου σπάταλους μάς ανεβάζουν, λαμόγια μάς κατεβάζουν! (Επίσης μας περιμένουν στη γωνία με την πρώτη στραβή για να μας ξανακάνουν πρωτοσέλιδο…).

Σταμάτησα να αμφισβητώ το δικαίωμα των διπλωματών μας να εργάζονται σε γραφεία που θα τα… λιμπίζονται οι «οχτροί» μας. Κι αυτό, διότι ούτως ή άλλως, οι «ξένοι» θα βρουν κάποιο άλλο πάτημα για να μας βάλουν στη γωνία της Ευρώπης και της ΕΕ. Τουλάχιστον, ας έχουμε καλή θέα κάτω από το δικό μας…κεραμίδι!

Άλλωστε, αν δεν δείξουμε τέτοιες εποχές ότι δεν «μασάμε» και δεν γουστάρουμε να πληρώνουμε αστρονομικά ενοίκια στους Γερμανούς – όπως κάνουμε μέχρι τώρα- πότε θα το κάνουμε; Όταν εκτός από την εικόνα της Ελλάδος θα «θολώσουμε» και εμείς, περιμένοντας (και υπομένοντας) καρτερικά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τη διαλεύκανση υποθέσεων τύπου Ζήμενς ή έστω τη… Δευτέρα Παρουσία;

ZENITH