Skip to main content

Με το ΣΔΟΕ συναντάται ο Παπακωνσταντίνου

Από το υπουργείο Οικονομικών θα δώσουν έναν υπέρ πάντων αγώνα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν, για να διορθώσουν την κατάσταση στον τομέα των εσόδων, που δείχνει να έχει ξεφύγει εντελώς
Ακόμα και στο 16% αναμένεται ότι θα έχει σκαρφαλώσει ο δείκτης της ανεργίας στην Ελλάδα έως το τέλος του 2012. Στην εξαιρετικά αυτή αρνητική εκτίμηση καταλήγουν Έλληνες και κοινοτικοί αρμόδιοι για την πορεία βασικών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό είναι το ένα από τα δύο κρίσιμα, ανοικτά, μέτωπα της κυβέρνησης, ενώ το δεύτερο είναι αυτό για το οποίο μιλά αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών. Συγκεκριμένα, πληροφορίες θέλουν τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεταξύ στελεχών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), στους οποίους και μιλά για την πορεία των εσόδων και της είσπραξής τους. Από το υπουργείο Οικονομικών θα δώσουν έναν υπέρ πάντων αγώνα, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν, για να διορθώσουν την κατάσταση σε αυτόν τον τομέα, που δείχνει να έχει ξεφύγει εντελώς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοιγμα μεγαλύτερο των 700 εκατ. ευρώ, τελικώς, όπως ήταν η αρχική εκτίμηση, γεγονός το οποίο επιτείνει την ανησυχία και τον εκνευρισμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

ZENITH