Skip to main content

Με το «σταγονόμετρο» ο εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα

Με το «σταγονόμετρο» εξακολουθεί να γίνεται από το πρωί ο εφοδιασμός των πρατηρίων στη Μακεδονία και τη Θράκη. Από τα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης επιτρέπεται να φορτώνουν ημερησίως μόνο δύο βυτιοφόρα
Με το «σταγονόμετρο» εξακολουθεί να γίνεται από το πρωί ο εφοδιασμός των πρατηρίων στη Μακεδονία και τη Θράκη. Από τα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης επιτρέπεται να φορτώνουν ημερησίως μόνο δύο βυτιοφόρα, 30.000 λίτρων έκαστο, για κάθε εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών.

Από αύριο, πάντως, θα επιτραπεί και ο εφοδιασμός -με 3.000 λίτρα βενζίνης- των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που μέχρι σήμερα έπαιρναν καύσιμα από τις αποθήκες της ελληνικής αστυνομίας στο Ντεπό.

Για τη συγκεκριμένη κίνηση ο νομάρχης Θεσσαλονίκης έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον κ. Γιαβρίδη, στην οποία σημειώνει επίσης ότι κατανοεί τα αιτήματα των απεργών και θεωρεί επιτακτική την ανάγκη για την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου του κλάδου με την κυβέρνηση στις επόμενες ώρες.

Ήδη, πάντως, σημειώνονται οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και της Πιερίας, που είχαν γίνει για το Σαββατοκύριακο, καθώς οι τουρίστες αδυνατούν να μετακινηθούν οδικώς προς τον τόπο των διακοπών τους.

Σέρρες: Εξαντλούνται τα τελευταία αποθέματα βενζίνης

Μετρημένα στα δάχτυλα είναι πλέον τα βενζινάδικα στις Σέρρες που διαθέτουν αποθέματα βενζίνης.Σύμφωνα ...με τον πρόεδρο βενζινοπωλών Σερρών Δημήτρη Γουργουλίδη, αν συνεχιστεί η απεργία των ιδιοκτήτων φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, μέχρι το βράδυ θα κλείσουν και αυτά.

Από τη μεριά τους ανένδοτοι να διακόψουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ., αφού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκ. Φορτηγών Β.Ελλάδος Κωνσταντίνο Κυρκίλη, άκαρπη απέβη η συνάντησή τους με το γ.γ. Μεταφορών Χ. Τσιόκα.

ZENITH