Skip to main content

Μεγάλες επιχειρήσεις έτοιμες να... φύγουν

Την ώρα που η αγορά αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων εταιριών, πληθαίνουν οι ψίθυροι που θέλουν ακόμη και γνωστά εταιρικά ονόματα να μελετούν το ενδεχόμενο αποεπέν
Την ώρα που η αγορά αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων εταιριών, πληθαίνουν οι ψίθυροι που θέλουν ακόμη και γνωστά εταιρικά ονόματα να μελετούν το ενδεχόμενο αποεπένδυσης από τη χώρα μας.

Η Voria.gr έχει υπόψη της τουλάχιστον μια μεγάλη επιχείρηση από το κομμάτι των τροφίμων και ποτών, με πανελλαδική παρουσία, που αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Γι’ αυτό και η αγορά και οι παράγοντές της που είναι «υποψιασμένοι» περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον να διαβάσουν τις ανακοινώσεις της, στο πλαίσιο των εξάμηνων αποτελεσμάτων.

Το παραπάνω παράδειγμα μπορεί να είναι ενδεικτικό, αλλά δυστυχώς δεν είναι μοναδικό. Από τις αρχές του χρόνου οι διοικήσεις αρκετών εισηγμένων έχουν αφήσει ανοικτό το ίδιο ενδεχόμενο, επικαλούμενες κυρίως το αυστηρό φορολογικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να ενεργήσουν. Οι έκτακτες εισφορές που καλούνται να πληρώσουν λειτούργησαν ως φαίνεται σαν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Γι΄ αυτό και φρόντισαν ήδη να προειδοποιήσουν το οικονομικό επιτελείο ότι «μετακομίζουν» πιθανότατα σε κάποια από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες. Εκεί όπου, όπως υποστηρίζουν, το περιβάλλον είναι πιο φιλικό.

Πότε; Αν αληθεύουν οι τελευταίες πληροφορίες, κάποια ή κάποιες από αυτές ακόμη και το ερχόμενο φθινόπωρο.

ZENITH