Skip to main content

Μεγάλη Εβδομάδα και αν, το κανονικό Eurogroup…

Η ελληνική πλευρά πιέζει και για τη σύγκλιση Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, που υπό μια έννοια θα μπορούσε να υποκαταστήσει το «κανονικό» Eurogroup.

Η Voria.gr επιμένει σχεδόν από την πρώτη στιγμή: Το επόμενο, κανονικό, Eurogroup δεν πρόκειται να γίνει νωρίτερας από την ερχόμενη Τετάρτη. Ως γνωστόν, χθες ολοκληρώθηκαν στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Brussels Group και υπό κανονικές συνθήκες, σήμερα, συγκαλείται Euro Working Group, κατά τη διάρκεια του οποίου η ελληνική πλευρά θα πιέσει για μια μικρή ανάσα ρευστότητα προς το ελληνικό δημόσιο.

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά πιέζει και για τη σύγκλιση Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, που υπό μια έννοια θα μπορούσε να υποκαταστήσει το «κανονικό» Eurogroup. Ωστόσο, οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι μάλλον περιορισμένες, λόγω του Πάσχα των Καθολικών την Κυριακή.

Δηλαδή, θα ήταν πολύ δύσκολο Μεγάλη Πέμπτη ή Μεγάλη Παρασκευή να συνεδριάσουν, έστω και από τηλεφώνου, οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών για το ελληνικό ζήτημα. Εστω και αν στην Αθήνα επιμένουν να λένε ότι «όλα είναι ανοικτά». Ωστόσο, οι συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές της Voria.gr επιμένουν εδώ και μέρες ότι η πιθανότερη ημερομηνία για την πραγματοποίηση του Eurogroup ήταν και εξακολουθεί να είναι η επόμενη εβδομάδα, που είναι η Μεγάλη Εβδομάδα των Ορθοδόξων, με πιθανότερη τη Μεγάλη Τετάρτη. Εκτός κι αν το αρνηθεί η ελληνική πλευρά και πάμε για την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Αλλά τότε ενδεχομένως να είναι πολύ αργά...

ZENITH