Skip to main content

Μεγάλο ενδιαφέρον για ελληνικούς προορισμούς

Ηχηρό «παρών» δίνει ο ελληνικός Τουρισμός στη Διεθνή Έκθεση “Holidays & Spa”, που εγκαινιάστηκε σήμερα (25/2) το πρωί στη Σόφια. Ο ΕΟΤ προετοίμασε εγκατάσταση 200 τ.μ. για τη φιλοξενία 19 χώρων προβολ

Δεκαεννέα νομοί και τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας εκπροσωπούνται από σήμερα στη μεγάλη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού "Holidays & Spa", που εγκαινιάστηκε το πρωί στο Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμού, στο κέντρο της Σόφιας.
Όλοι σχεδόν οι νομοί της βόρειας Ελλάδας, όπως και άλλοι γνωστοί τουριστικοί προορισμοί (Σποράδες, Ιόνια Νησιά, Χανιά), δίνουν ηχηρό παρών σε μία έκθεση που συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από τη βουλγαρική αγορά, αλλά και γειτονικές χώρες (Σερβία, Αυστρία, Ρουμανία, Τουρκία κ.α.). 
Τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι, ιδιοκτήτες και διευθυντές τουριστικών μονάδων, αλλά και κοινό κάθε ηλικίας κατακλύζουν τα εκατοντάδες περίπτερα, προκειμένου να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό και να πληροφορηθούν από πρώτο χέρι για τους ελκυστικούς προορισμούς που προσφέρουν χώρες όπως η Ελλάδα, αλλά κι ακόμα πιο μακρινές κι …εξωτικές (σαν τη Μάλτα ή το …Περού!).
Σε έναν από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους των Βαλκανίων, που εκτείνεται σε τέσσερις ορόφους του "Μεγάρου Πολιτισμού" της Σόφιας, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού οργάνωσε την εκπροσώπηση της χώρας μας σε 200 τ.μ., με το νομό Χαλκιδικής να αποτελεί τη ναυαρχίδα –καθώς το περίπτερό της εκτείνεται σε 45τ.μ.
Η πρέσβης
Λίγο μετά τα εγκαίνια της Έκθεσης, στις 11 το πρωί, η πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια Δανάη Κουμανάκου επισκέφθηκε όλα τα ελληνικά περίπτερα και συνομίλησε με τους εκπροσώπους νομαρχιών και επιχειρήσεων, ενθαρρύνοντάς τους να επενδύσουν στην προσέλκυση βουλγαρικού τουριστικού ρεύματος, που χρόνο με το χρόνο αυξάνει τη δυναμική του.

Ο ΕΟΤ
Η ολοένα αυξανόμενη κίνηση Βουλγάρων τουριστών προς τη χώρα μας οδήγησε τον εκπρόσωπο του ΕΟΤ στη Σόφια Λεωνίδα Ευθυμίου στην απόφαση να διπλασιάσει, σχεδόν, το χώρο φιλοξενίας των ελληνικών περιπτέρων φέτος στην έκθεση –σε σχέση με πέρυσι:
"Κάθε χρόνο βλέπουμε να αυξάνεται το ενδιαφέρον των Βουλγάρων για διακοπές στη χώρα μας, γι’ αυτό και δώσαμε φέτος ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην Έκθεση αυτή", είπε στη voria.gr ο κ. Ευθυμίου. "Βλέπουμε με ικανοποίηση όλο και περισσότερους ελληνικούς προορισμούς να ανοίγονται προς τις αγορές των Βαλκανίων -και ιδιαίτερα τη βουλγαρική- και να απευθύνονται σε ανθρώπους που η γειτνίασή τους με τη χώρα μας τους καθιστά πολύ ελκυστικούς πελάτες…", μας είπε ο Υπεύθυνος του ΕΟΤ στη Βουλγαρία.
Η Υπερνομαρχία Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, μια περιοχή που δέχεται μεγάλο τουριστικό ρεύμα από τη Βουλγαρία τα τελευταία χρόνια, εκπροσωπείται με περίπτερα των νομών Δράμας και Καβάλας (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου). Οι εκπρόσωποί τους δεν σταματούν να εφοδιάζουν με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό πλήθη επισκεπτών που κάνουν στάση, για να ξεφυλλίσουν ενημερωτικά φυλλάδια στη βουλγαρική και την αγγλική (κυρίως) γλώσσα ή να προμηθευτούν αφίσες με εντυπωσιακές απεικονίσεις των αξιοθέατων των δύο νομών.

Ο Γεν. Γραμματέας της Νομαρχίας Δράμας Στάθης Αυγερινόπουλος είπε στη voria.gr για την 5η συμμετοχή του νομού στη Διεθνή Έκθεση της Σόφιας:
"Είναι παράδοση, πλέον, για μας να παίρνουμε μέρος στη μεγάλη αυτή έκθεση, καθώς τη θεωρούμε πολύ σημαντικό θεσμό και δεν μπορούμε να λείπουμε…  Η Δράμα (μέσω του Τελωνείου Εξοχής) επιζητεί να καθιερωθεί στη συνείδηση των Βουλγάρων  -και των Ρουμάνων, κατ’ επέκταση- γειτόνων μας, ως κύρια πύλη εισόδου στη βόρεια Ελλάδα, γι’ αυτό και η παρουσία μας σε τέτοιες διοργανώσεις είναι συνεχής και αδιάλειπτη. Κάθε χρόνο βλέπουμε το ενδιαφέρον εκ μέρους ιδίως των Βουλγάρων επισκεπτών να μεγαλώνει για την περιοχή μας κι απομένει πλέον στους επιχειρηματίες του νομού μας ν’ αξιοποιήσουν με περαιτέρω ενέργειες κι επαφές τους το Κεφάλαιο που εξασφαλίζει για λογαριασμό τους η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας συμμετέχοντας σε εκθέσεις όπως αυτή. Εμείς τους ανοίγουμε το δρόμο κι οι επιχειρηματίες μας, που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία πρέπει να τολμήσουν να κάνουν το επόμενο βήμα."

Η Διεθνής Έκθεση της Σόφιας "Holidays & Spa" θα ολοκληρωθεί το απόγευμα του Σαββάτου 27/2 και η voria.gr θα βρίσκεται καθημερινά κοντά στην ελληνική εκπροσώπηση, μεταφέροντάς σας το γενικότερο κλίμα και την απήχηση που έχουν οι ελληνικοί προορισμοί στους επισκέπτες της Έκθεσης.

Business Story
Off

ZENITH