Skip to main content

Μεγαλοκαταθέτες στο μικροσκόπιο

Έχει αρχίσει ήδη η δέσμευση λογαριασμών που δεν δικαιολογούνται ούτε από δηλώσεις ούτε από επαγγελματικές ιδιότητες.

Στο μικροσκόπιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) έχουν μπει περίπου 1 εκατ. Ελληνες φορολογούμενοι, που στο διάστημα 2000 - 2012 έκαναν κινήσεις άνω των 300.000 ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ήδη δεσμευθεί λογαριασμοί με καταθέσεις από 100 χιλ. ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ, που δεν δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις, ούτε από τις επαγγελματικές ιδιότητες αυτών που τις κατέθεσαν.

Για παράδειγμα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της Voria.gr, μεταξύ των εμπλεκομένων είναι έως και ...φαρμακοποιοί, με διαθέσιμα ποσά που παραπέμπουν σε φαρμακοβιομηχάνους! Εννοείται ότι στη συγκεκριμένη λίστα περίοπτη θέση κατέχουν γιατροί, δικηγόροι κι άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες, που έχουν το αντίστοιχο know how από το παρελθόν.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, ξεκινά άμεσα και έλεγχος 100 μεγαλοκαταθετών, για «ξέπλυμα χρήματος». Εν προκειμένω, η στόχευση είναι πολύ ειδική, όπως και οι τεχνικές που ακολουθούνται. Το όλο εγχείρημα τελεί υπό την εποπτεία του υπουργού κατά της διαφθοράς, Νικολούδη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται άμεσα και οι πρώτες ανακοινώσεις, καθώς το αίτημα του Μεγάρου Μαξίμου προς τον πρώην αντιεισαγγελέα είναι να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα, για προφανείς λόγους.

ZENITH