Skip to main content

Μεγαλώνει η αλυσίδα καταστημάτων Μίλτος

Δυο νέα καταστήματα προστέθηκαν το 2009 στην αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Μίλτος, φθάνοντας τα εννέα συνολικά στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.
Διευρύνεται η αλυσίδα ζαχαροπλαστείων Μίλτος στη Θεσσαλονίκη, που ο αριθμός τους ανέρχεται σε εννέα, με την προσθήκη δυο νέων καταστημάτων το 2009, που αποτέλεσαν επένδυση 400.000 ευρώ.

Τα εννέα καταστήματα βρίσκονται στην Ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης με μοναδικά είδη πατισερί, κρουασαντερί, τυροπιτοειδή, σφολιατοειδή, παγωτά, σιροπιαστά και πολλά άλλα γλυκά. Στις επόμενες αναπτυξιακές προτεραιότητες του ιδρυτή της αλυσίδας κ. Μίλτου Βαγγέλη είναι η επέκταση της αλυσίδας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ήδη βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης του κατάλληλου χώρου για να ανοίξει ένα ζαχαροπλαστείο «Μίλτος» στο κέντρο της αγοράς της Θεσσαλονίκης.

Τα τέσσερα καταστήματα είναι ιδιόκτητα. Η οικονομική κρίση δεν επηρέασε την κατανάλωση γλυκών, καθώς για την τρέχουσα χρήση που λήγει τέλη Ιουνίου 2010 ο κ. Βαγγέλης εκτιμά ότι οι πωλήσεις θα παρουσιάσουν αύξηση της τάξης του 5% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, κατά την οποία ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 7,15 εκατ. ευρώ και τα κέρδη έκλεισαν σε 1,046 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι  η οικονομική κρίση άρχισε να γίνεται αισθητή το 2010 στο catering, κυρίως, στο οποίο η επιχείρηση Μίλτος δίνει έμφαση τα τελευταία χρόνια.
Μετά την πολυετή και αναγνωρισμένα επιτυχημένη παρουσία της στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, η Μίλτος  δραστηριοποιείται πλέον και στο χώρο της μαζικής εστίασης. Η εταιρεία μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες από καφέ, lunch break, παιδικά πάρτι, εγκαίνια, γάμους, βαπτίσεις και οποιουδήποτε άλλου τύπου εκδήλωσης, παρέχοντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Όπως επισημαίνει η διοίκηση της εταιρίας, τα μενού επιλέγονται μετά από προσωπική επαφή με τον πελάτη και η μεγάλη ποικιλία των ειδών παρέχει τη δυνατότητα κάλυψης όλων των προτιμήσεων. Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό σε συνδυασμό με τον πλούσιο εξοπλισμό δίνουν στην κάθε περίσταση την εικόνα που της αρμόζει. Τέλος, τα ιδιόκτητα φορτηγά-ψυγεία μεταφέρουν τα μενού άψογα προετοιμασμένα και ολόφρεσκα, όπου κι αν πραγματοποιείται η εκδήλωση.

Τα καταστήματα ανακαινίζονται τακτικά, ακολουθώντας τις απαιτήσεις της αγοράς και του πελάτη. H πρότυπη βιομηχανική μονάδα παραγωγής που διαθέτει η ΜΙΛΤΟΣ ΑΕ αναπτύσσεται σε 4.800 τμ και βρίσκεται στο 5ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Θέρμης και δημιουργήθηκε το 2000 μέσω επένδυσης  2,93 εκατ. ευρώ. 

ZENITH