Skip to main content

Μεικτά πρόσημα στο κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

Η θετική αξιολόγηση της τρόικας για την ελληνική οικονομία και οι επισημάνσεις του διοικητή της ΕΚΤ για ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη, οδήγησαν τις ευρωπαϊκές αγορές σε υψηλότερα επίπεδα.
Η θετική αξιολόγηση της τρόικας για την ελληνική οικονομία και οι επισημάνσεις του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ταχύτερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη – χωρίς όμως να λείπουν οι αβεβαιότητες οδήγησαν τις ευρωπαϊκές αγορές σε υψηλότερα επίπεδα. Αντίθετα το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης σημειώνει αυτήν την ώρα μικρή υποχώρηση.

Η ΕΚΤ διατήρησε σήμερα αμετάβλητο στο 1% το βασικό επιτόκιο δανεισμού για 16ο συνεχή μήνα. Ο διοικητής της Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ επεσήμανε ότι εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα και προέβλεψε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι «μετριοπαθής και ακανόνιστη», αν και τα μέχρι στιγμής στοιχεία για το τρίτο τρίμηνο του έτους δείχνουν καλύτερα από τα αναμενόμενα.Ο κ.Τρισέ επεσήμανε και τους κινδύνους για άνοδο του πληθωρισμού εξαιτίας της αύξησης των φόρων αλλά και των διεθνών τιμών σε εμπορεύματα.

Το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έκλεισε με άνοδο 0,04 %, το Παρίσι κέρδισε 0,09 % ενώ το Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,38 %. Ο Nasdaq υποχωρεί αυτήν την ώρα κατά 0,56 % και ο Dow Jones κατά 0,38 %.

ZENITH