Skip to main content

Μειώσεις 10% στους μισθούς των Ισπανών βουλευτών

Οι βουλευτές στην Ισπανία θα πληρώνονται εφεξής με μειωμένο κατά 10% το μισθό, τους καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και έχει μπει σε περίοδο λιτότητας.
Οι βουλευτές στην Ισπανία θα πληρώνονται από τούδε και στο εξής με μειωμένο κατά 10% το μισθό τους καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και έχει μπει σε περίοδο λιτότητας, ανακοινώθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Ο Χοσέ Αντόνιο Αλόνσο του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι όλα τα κόμματα στην Κάτω Βουλή συμφώνησαν στην περικοπή κατά 10% του μισθού των βουλευτών τους, καθώς και στη μείωση κατά 12% των έκτακτων πληρωμών τους για συμμετοχή τους σε διάφορες υπηρεσίες και συνεδριάσεις.

Ο κ. Αλόνσο ανέφερε ότι οι βουλευτές του Κογκρέσου και της Γερουσίας αποδέχτηκαν μείωση του μισθού τους κατά 15%.

«Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές θα δώσουν ένα καλό παράδειγμα, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια για μείωση του χρέους της χώρας», ανέφερε καταλήγοντας ο κ. Αλόνσο.

Έγινε τέλος γνωστό ότι μείωση των μισθών τους κατά περίπτωση και με βάση τον αρχικό μισθό από 0,25% έως 15% αποδέχτηκαν και όλοι οι δήμαρχοι στην Ισπανία, αρχής γενομένης από τον μήνα Ιούλιο.

ZENITH