Skip to main content

Μείωση κατά 1,4% των καταθέσεων το Φεβρουάριο

Κατά 1,4% στα 229,5 δισ. ευρώ υποχώρησαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Κατά 1,4%, στα 229,5 δισ. ευρώ, υποχώρησαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών στις ελληνικές τράπεζες τον Φεβρουάριο σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη. Σε ετήσια βάση οι καταθέσεις παρέμειναν αμετάβλητες σε σχέση με τα 229,4 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2009.

Στο μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Κύπρου διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα ότι οιτράπεζες του νησιού κατακλύζονται από καταθέσεις Ελλήνων πολιτών πουμεταφέρουν κεφάλαια στη χώρα υπό τον φόβο επιδείνωσης της κρίσης στηνΕλλάδα.

Τα στοιχεία έδειξαν μείωση των καταθέσεων ύψους 8,4 δισ. ευρώ στους πρώτους δύο μήνες του έτους, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις για πολύ μεγαλύτερες εκροές κεφαλαίων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Τραπεζίτες υποστηρίζουν ότι η μείωση ίσως να οφείλεται μερικώς σε εποχικούς παράγοντες και σε τοποθέτηση των κεφαλαίων σε θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό, κινήσεις που πυροδοτούν οι ανησυχίες για την δημοσιονομική κρίση και τις αναμενόμενες αλλαγές στο φορολογικό καθεστώς.

ZENITH