Skip to main content

Μείωση πτήσεων της British Airways,από Θεσσαλονίκη προς Λονδίνο Gatwick

Δυσάρεστα νέα για τη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» αυτόν το χειμώνα καθώς η British Airways θα μειώσει τις απευθείας πτήσεις της από Θεσσαλονίκη προς Λονδίνο Gatwick.
Δυσάρεστα νέα, για άλλη μια φορά, για τη Θεσσαλονίκη και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» αυτόν το χειμώνα καθώς η British Airways θα μειώσει σε σημαντικό βαθμό τις απευθείας πτήσεις της από Θεσσαλονίκη προς Λονδίνο Gatwick.

Η British τη φετινή χειμερινή περίοδο θα πετάει μόνο 3 φορές την εβδομάδα προς το Gatwick σε αντίθεση με πέρσι που πέταγε 5 φορές την εβδομάδα. Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή στις 14:40. Την ίδια στιγμή οι πτήσεις από Αθήνα παραμένουν «άθικτες».

Εντύπωση προκαλεί όχι μόνο η μεγάλη μείωση πτήσεων, αλλά και το γεγονός ότι η εταιρία επέλεξε να δραστηριοποιείται το χειμώνα μέρες κατά τις οποίες θα πετάνε και οι ανταγωνιστές της, η Easyjet (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή) και η Blue Air (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή), αφήνοντας «ακάλυπτες» Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο όπου δεν πετάει καμία άλλη εταιρία.

Επίσης, η British Airways δεν προχώρησε σε αλλαγή ωραρίου, προσφέροντας μια απογευματινή πτήση η οποία θα διευκόλυνε το επιβατικό κοινό στα ωράρια αναχώρησης και άφιξης τόσο από Θεσσαλονίκη όσο και από Λονδίνο, διαφοροποιώντας έτσι το προσφερόμενο προϊόν της από τον ανταγωνισμό.

Ίσως είναι ώρα η BA να σκεφτεί την καθημερινή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Heathrow, και από εκεί με τον υπόλοιπο κόσμο, πριν το κάνει κάποια άλλη ανερχόμενη εταιρία με μεγάλη αναγνωρισιμότητα και δύναμη στην ελληνική αγορά και «αρπάξει» το επιβατικό κοινό που τόσα χρόνια η British Airways δημιούργησε.

ZENITH