Skip to main content

Μείωση της εγκληματικότητας το α΄εξάμηνο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήδη το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκε μείωση στις κλοπές, τις διαρρήξεις και τις ληστείες σε όλη τη χώρα καθώς και ταυτόχρονη αύξηση τω
Θετικός είναι ο απολογισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου, ήδη το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκε μείωση στις κλοπές, τις διαρρήξεις και τις ληστείες σε όλη τη χώρα καθώς και ταυτόχρονη αύξηση των εξιχνιάσεων. Στην αστυνόμευση μέσω των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ αποδίδει τη μείωση της εγκληματικότητας η ΕΛΑΣ, επιβεβαιώνοντας πρόσφατο δημοσίευμα της Voria.gr.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, στο β΄ τρίμηνο του έτους στη Θεσσαλονίκη οι κλοπές και οι διαρρήξεις μειώθηκαν από 3.321 σε 2.735, οι κλοπές οχημάτων μειώθηκαν από 745 σε 632 και ο αριθμός των ληστειών από 200 σε 128. Παράλληλα σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 21.320 κλοπές και οι διαρρήξεις, ενώ στο α΄ τρίμηνο είχαν γίνει 23.552. Οι κλοπές οχημάτων μειώθηκαν από 6.700 σε 6.286 και ο αριθμός των ληστειών από 1.824 σε 1.381.

Σε ό,τι αφορά στις εξιχνιάσεις εγκλημάτων, στο β΄ τρίμηνο έγιναν σε όλη τη χώρα 1.417 περισσότερες εξιχνιάσεις κλοπών και διαρρήξεων σε σχέση με το α΄τρίμηνο, 261 περισσότερες εξιχνιάσεις κλοπών τροχοφόρων και 166 περισσότερες εξιχνιάσεις ληστειών.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά η Αστυνομία με ειδικό λογισμικό αποτυπώνει ηλεκτρονικά και σε πραγματικό χρόνο την εγκληματικότητα σε κάθε περιοχή. Με το νέο και υποχρεωτικό - βάσει της νέας αντεγκληματικής πολιτικής - τρόπο καταγραφής μέσω του συστήματος Police On Line, καταγράφονται αναλυτικά, σε καθημερινή βάση και χωρίς παραλείψεις όλα τα συμβάντα σε κάθε αστυνομικό τμήμα της χώρας. Η νέα πρακτική εφαρμόζεται από 01/01/2010.

ZENITH