Skip to main content

Μείωση των ενοικίων στα επαγγελματικά ακίνητα προωθεί το ΥΠΟΙΑΝ

Στη μείωση των ενοικίων στα επαγγελματικά ακίνητα, προκειμένου να υπάρξει περικοπή κόστους για τους εμπόρους - ενοικιαστές, στοχεύει το υπουργείο Οικονομίας.
Στη μείωση των ενοικίων στα επαγγελματικά ακίνητα, προκειμένου να υπάρξει περικοπή κόστους για τους εμπόρους - ενοικιαστές στοχεύει το υπουργείο Οικονομίας, όπως ανακοίνωσε χθες η αρμόδια υπουργός, Λούκα Κατσέλη, μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

«Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία θέλουμε να στηρίξουμε τον επαγγελματία μεδραστική μείωση των υποχρεώσεών του, σε περίπτωση που θα θελήσει ναεπαναδιαπραγματευτεί ή και να τερματίσει την υπάρχουσα μίσθωσηξεκινώντας μια νέα», τόνισε η κα Κατσέλη, συμπληρώνοντας ότι έτσι θα υπάρξουν περιθώρια για τη μείωση των τιμών στην αγορά, από την πλευρά των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Παράλληλα, το ΥΠΟΙΑΝ θα καταθέσει στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης εταιρειών, τροπολογία με την οποία αναμορφώνεται το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά τη μίσθωση επαγγελματικών ακινήτων, προκειμένου η καταγγελία μιας μίσθωσης από τον μισθωτή να μπορεί να γίνει μετά τη συμπλήρωση ενός έτους και όχι δύο, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Η τροπολογία θα προβλέπει ακόμα τη μείωση του χρόνου καταγγελίας της μίσθωσης πριν από τη λήξη της σε τρεις μήνες, από έξι που είναι σήμερα, ενώ θα περιορίζει και την καταβαλλόμενη αποζημίωση εκ μέρους του μισθωτή, από ενοίκια τεσσάρων μηνών που είναι σήμερα, σε ένα νοίκι.

ZENITH