Skip to main content

Μείωση των θανατηφόρων τροχαίων φέτος το Πάσχα

Μείωση στα θανατηφόρα τροχαία της εξόδου του Πάσχα κατά 17,1%, σε σχέση με πέρυσι, καταγράφουν τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Μείωση στα θανατηφόρα τροχαία της εξόδου του Πάσχα, σε σχέση με πέρσι,κατά 17,1% από την Παρασκευή, πριν του Λαζάρου, έως και τη Δευτέρα τουΠάσχα, και στους νεκρούς κατά 13,6%, καταγράφουν τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, αυξημένα είναι τα σοβαρά ατυχήματα κατά 11,9% και στα ελαφρά κατά 9,4%, ενώ οι βαριά τραυματίες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και στους ελαφρά παρατηρείται μείωση κατά 4,6%.

Σύμφωνα με την τροχαία, τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα από την προηγουμένη τουΣαββάτου του Λαζάρου, οπότε θεωρείται ότι άρχισε η έξοδος του Πάσχα,έως και χθες το βράδυ, σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Στο διάστημα αυτό έγιναν συνολικά 38 θανατηφόρα δυστυχήματα από τα οποία δύο, με τρεις νεκρούς, στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Ευζώνων και ειδικότερα στο τμήμα Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Στις εθνικές Αθηνών - Πατρών και Κορίνθου - Τριπόλεως δεν σημειώθηκε δυστύχημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, στο επαρχιακό δίκτυο έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι και σε κατοικημένες περιοχές 12, ενώ στο εθνικό οδικό δίκτυο σκοτώθηκαν 9 άτομα.

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα αποδίδονται από την Τροχαία κυρίως στην υπαιτιότητα των οδηγών και ειδικότερα σε απόσπαση της προσοχής, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση προτεραιότητας και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

ZENITH