Skip to main content

Μελέτη για την εμπλοκή Siemens σε δημόσια έργα

Εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για τις περιπτώσεις που αφορούν έργα του δημοσίου στα οποία εμπλέκεται ως ανάδοχος η εταιρία Siemens θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο η Επιτροπή Μεγάλων Έργων, σύμφω
Εκπόνηση ολοκληρωμένης μελέτης για τις περιπτώσεις που αφορούν έργα του δημοσίου στα οποία εμπλέκεται ως ανάδοχος η εταιρία Siemens θα εισηγηθεί στο υπουργικό συμβούλιο η Επιτροπή Μεγάλων Έργων, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής.

Παράλληλα, ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα υπάρξει ταξινόμηση όλων των υποθέσεων βάσει ορισμένων κριτηρίων, ώστε να ληφθούν αποφάσεις.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η δράση μιας τέτοιας επιχείρησης, η οποία – όπως είπε- αναμφίβολα έχει προκαλέσει βλάβη στο δημόσιο συμφέρον και την εικόνα της χώρας, δεν μπορεί παρά να αντιμετωπιστεί με το ανάλογο τίμημα.

«Οι αποφάσεις μας θα κινηθούν με βάση αυτά που προβλέπει ο νόμος και το δημόσιο συμφέρον», σημείωσε ο κ. Ρέππας.

Όπως υπογράμμισε, στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τα έργα που καταρτίζει το υπουργείο, θα προβλέπονται ποινές και κυρώσεις αν αποδειχθεί εκ των υστέρων ότι ένας ανάδοχος χρησιμοποίησε άνομα μέσα για να κερδίσει ένα έργο.

Τη συνεδρίαση της επιτροπής απασχόλησε ακόμη το θέμα των σκουπιδιών, για το οποίο ο κ. Ρέππας είπε ότι περιμένει τις πρωτοβουλίες του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων.

Παράλληλα αποφασίστηκε να προχωρήσει η καθιέρωση των ηλεκτρονικών διοδίων, ούτως ώστε μέσα σε δυόμισι χρόνια τα δύο τρίτα των δρόμων της χώρας να έχουν ηλεκτρονικά διόδια, τα οποία – όπως τονίστηκε -είναι πολύ δικαιότερα για τους οδηγούς.

Στο μέτωπο της οδικής ασφάλειας, αποφασίστηκε να προχωρήσει η κατάρτιση μητρώων για τους δρόμους, τις γέφυρες, τις σήραγγες και τις περιοχές με κατολισθήσεις, ώστε να διευκολύνονται οι υπηρεσίες, αλλά και οι πολίτες.

ZENITH