Skip to main content

«Μεμονωμένες φωνές τα προσβλητικά άρθρα στο γερμανικό Τύπο»

Την θλίψη του για τα πρόσφατα άρθρα στον γερμανικό Τύπο, τα οποία «θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό και τα ελληνικά μέσα αισθήματα προσβολής», εξέφρασε ο Γερμανός πρέσβης Βόλφγκανκ Σούλτχαϊς
Τη θλίψη του για τα πρόσφατα άρθρα στον γερμανικό Τύπο, τα οποία «θίγουν και δημιουργούν στο ελληνικό κοινό και τα ελληνικά μέσα αισθήματα προσβολής», εξέφρασε ο Γερμανός πρέσβης Βόλφγκανκ Σούλτχαϊς, απευθύνοντας έκκληση στις  «μεμονωμένες φωνές στον τύπο να μην συγχέονται με τη διαφοροποιημένη γερμανική κοινή γνώμη για την Ελλάδα».

«Η αντιπαράθεση στα μέσα επικοινωνίας δεν αντικατοπτρίζει τις καλές ελληνογερμανικές σχέσεις. Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών Βέστερβελλε αποσαφήνισε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι η Γερμανία ως εταίρος και φίλος της Ελλάδος συμπαρίσταται σθεναρά στην Ελλάδα, ειδικά υπό τις σημερινές συνθήκες. Επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στην απαραίτητη διαρθρωτική πορεία της ελληνικής κυβέρνησης», επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

 Στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Γερμανού πρέσβη με Φ. Πετσάλνικο.

ZENITH