Skip to main content

Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία πρέπει να βασιστεί σε νέες τεχνολογίες»

Περισσότερα από 10,5 δισ.δολ. θα επενδύσει η Ρωσία στη Νανοτεχνολογία μέχρι το 2015, επένδυση που υπολογίζεται πως θα αποφέρει κέρδη περίπου 20,7 δισ. δολ.
Την επένδυση περισσότερων από 10,5 δισ. δολ. ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σε ομιλία του στο Δεύτερο Διεθνές Φόρουμ Νανοτεχνολογίας, που διεξήχθη στη Μόσχα.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν μερικοί από τους λαμπρότερους επιστήμονες στον τομέα της Νανοτεχνολογίας. Απευθυνόμενος σε αυτούς, ο Ρώσος πρόεδρος επενθύμισε πως η χώρα του διαθέτει όλο το απαραίτητο έμψυχο δυναμικό, όλη τη τεχνογνωσία, καθώς και όλους τους πόρους για να μετατραπεί σε «ηγέτη» στον συγκεκριμένο τομέα.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι έως το 2015 θα επενδυθούν περισσότερα από 10,5 δισ. δολ, με την προσδοκία να κέρδη να αγγίξουν τα 20,7 δισ. δολ.

Ο κ. Μεντβέντεφ εξήγγειλε την αναθεώρηση της τρέχουσας νομεθεσίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος για τα προϊόντα της Νανοτεχνολογίας.

Ως βασική προτεραιότητα, ο κ. Μεντβέντεφ, έθεσε τη στελέχωση του τομέα με τουλάχιστον 150.000 ανθρώπους, ενώ για το λόγο αυτό ζήτησε να διευκολυνθεί η επιστροφή διαπρεπών Ρώσων επιστημόνων, που βρισκονται στο εξωτερικό.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε πως στοχεύει στη απεξάρτηση της χώρας από το πετρέλαιο και τόνισε πως «μετά το τέλος της οικονομικής κρίσης η Ρωσία πρέπει να βασιστεί περισσότερο σε καινοτόμες τεχνολογίες διότι η εξάρτησή της από τους φυσικούς πόρους θα καταστεί μοιραία για την πορεία της οικονομίας».

Α.Μ

ZENITH