Skip to main content

Μερκελ: H ανάταξη της Γερμανίκής οικονομίας προϋποθέτει δύσκολες επιλογές

Η γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ προειδοποιεί ότι η ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης της Γερμανίας προϋποθέτει δύσκολες επιλογές σχετικά με το που θα γίνουν περικοπές.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ προειδοποιεί ότι η ανάταξη της δημοσιονομικής κατάστασης της Γερμανίας προϋποθέτει δύσκολες επιλογές.
«Θα γίνουν φυσικά πολύ δύσκολες επιλογές ως προς το πού θα κάνουμε περικοπές», παραδέχεται η Γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Χθες, κατά τη διάρκεια ομιλίας της με την ευκαιρία της ετήσιας οικουμενικής συνάντησης ανάμεσα στους Γερμανούς καθολικούς και προτεστάντες, η Αγγελα Μέρκελ δήλωσε ότι «οι Γερμανοί δεν μπορούν να ζουν επ΄άπειρον πάνω από τις δυνατότητές τους».

Η Γερμανίδα καγκελάριος κάλεσε τις υπόλοιπες χώρες μέλη της ευρωζώνης να βάλουν τάξη στα δημοσιονομικά τους και να κάνουν προσπάθειες για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους, ώστε να σταθεροποιηθεί το ευρώ. Διότι, «εάν το ευρώ καταρρεύσει, θα καταρρεύσουν και άλλα πολλά, η αμφισβήτηση της νομισματικής ένωσης "θα κλόνιζε το σύνολο της ευρωπαϊκής ιδέας», λέει.

ZENITH