Skip to main content

Μέρκελ: «Η Βουλγαρία πρέπει να πείσει ότι είναι έτοιμη για το ευρώ»

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας και τη Γερμανίδα καγκελάριο, όπου συζητήθηκαν η προοπτική εισόδου της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη, η πάταξη της διαφθοράς και η ο
O πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, συναντήθηκε σήμερα, στο Βερολίνο, με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και συζήτησαν την προοπτική εισόδου της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη, την πάταξη της διαφθοράς και την οικονομική συνεργασία των δύο χωρών.

Η κα Μέρκελ, όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση, αν η Γερμανία θα στηρίξει την ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη, απάντησε πως η Βουλγαρία πρέπει να πείσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι είναι έτοιμη να υιοθετήσει το ευρώ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι η χώρα της θα αντιμετωπίσει δίκαια τη Βουλγαρία, όταν θα κληθεί να εξετάσει τα οικονομικά της επιτεύγματα και πρόσθεσε ότι το Βερολίνο θα είναι δίκαιο, όταν θα εξετάζει την πρόοδο της Σόφιας για ένταξή της στη συνθήκη Σένγκεν.

Η κα Μέρκελ ανέφερε ακόμη ότι η χώρα της στηρίζει τις προσπάθειες της Βουλγαρίας για καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο κ. Μπορίσοφ ευχαρίστησε τη Γερμανία για τη βοήθειά της στη Σόφια ώστε να καταπολεμηθεί η διαφθορά και χαιρέτισε τη συμφωνία περί αποφυγής διπλής φορολογίας, που υπεγράφη, σήμερα, στο Βερολίνο.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η οικονομική συνεργασία Βουλγαρίας-Γερμανίας.

ZENITH