Skip to main content

Μέρκελ: Η ελληνική κρίση δεν έχει τελειώσει

Κάλεσμα προς την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, απεύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι ο δρόμος παραμένει δύσκολος.

Κάλεσμα προς την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απηύθυνε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι ο δρόμος παραμένει δύσκολος.

Μιλώντας στην γερμανική Βουλή, λίγες ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής το απόγευμα στις Βρυξέλλες, η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι η ελληνική κρίση κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει.

Σύμφωνα με το Reuters, η κ. Μέρκελ τόνισε πως η λύση στα ελληνικά προβλήματα μπορεί να βασιστεί μόνο στις συμφωνίες του Eurogroup, προσθέτοντας πως εάν το ευρώ καταρρεύσει, θα καταρρεύσει και η Ευρώπη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η επιστροφή στην ανάπτυξη και η μείωση των επιπέδων ανεργίας στην ευρωζώνη, εμφάνισαν την πρόοδο που έχει γίνει στην περιοχή, αλλά και το ότι η κρίση χρέους δεν έχει υπερβληθεί απολύτως.

«Δείξαμε τι μπορούμε να πετύχουμε με αποφασιστική δράση και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αλλά δεν έχουμε ακόμη ξεπεράσει την κρίση σε βιώσιμη βάση μακροπρόθεσμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η καγκελάριος της Γερμανία τόνισε ότι προσβλέπει στις συζητήσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα επισκεφθεί το Βερολίνο την επόμενη Δευτέρα, προσθέτοντας ωστόσο ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει λύση στα προβλήματα από τη συνάντηση αυτή.

«Έχω προσκαλέσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο την Δευτέρα και ανυπομονώ για την επίσκεψή του. Θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε ο ένας με τον άλλο λεπτομερώς, και ίσως και να διαφωνήσουμε», δήλωσε χαριτολογώντας.

ZENITH