Skip to main content

Μέρκελ: Να μην στείλει λάθος μηνύματα η ΕΚΤ

Την πλήρη ανεξαρτησία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως προς τη λήψη αποφάσεων, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Την πεποίθηση ότι αν και λαμβάνει αποφάσεις με πλήρη ανεξαρτησία, η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να στείλει κάποιο μήνυμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι εξασθενίζει την ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές, εξέφρασε την Τετάρτη η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το Reuters.

«Η ΕΚΤ δεν έχει λάβει καμία απόφαση ακόμη» δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ερωτηθείσα για τις προσδοκίες ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει ένα πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων την Πέμπτη. «Έχουν υπάρξει πολλές εικασίες (γι αυτό)».

«Δεύτερον, η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη. Μπορώ μόνο να επαναλάβω αυτό που είπα τη Δευτέρα το βράδυ ότι… είναι σημαντικό για εμένα, ως πολιτικός, ότι όλα τα μηνύματα θα πρέπει να αποφευχθούν που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως αποδυνάμωση της αναγκαιότητας για διαρθρωτικές αλλαγές και στενότερη οικονομικο-πολιτική συνεργασίας στις χώρες της ευρωζώνης».

«Αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αντιμετωπιστεί. Πρέπει να περιμένουν να δούμε για οτιδήποτε άλλο» συμπλήρωσε η κ. Μέρκελ. 

ZENITH