Skip to main content

Μέρκελ: Στόχος είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη η Ελλάδα

Χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων για το θέμα της Ελλάδας, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων για το θέμα της Ελλάδας, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. Όπως είπε, θα είναι εντατικές οι εργασίες στο Eurogroup.

Ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να παραμείνει στην Ευρωζώνη η Ελλάδα. «Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στον δρόμο της ανάπτυξης που επετεύχθη» σημείωσε η κ. Μέρκελ. Αναγνώρισε ότι «οι Ελληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες» αλλά, σημείωσε ότι «απομένουν να γίνουν πολλά στην αγορά εργασίας».

Αναφορικά με το χθεσινό γερμανικό έγγραφο, απέφυγε να σχολιάσει, λέγοντας ότι δε γνωρίζει την ελληνική μυθολογία για να σχολιάσει το «Δούρειο Ιππο».

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι «στο πλαίσιο της συζήτησης πρέπει να βρούμε λύση, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να γίνει σεβαστή η θέληση των Ελλήνων». «Θέλησή μας είναι να εργαστούμε μαζί για να συμφωνήσουμε για κάθε θέμα» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «δεν ξέρει κανένα σενάριο που να λέει για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

ZENITH