Skip to main content

Μέρκελ: Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Τη διαβεβαίωση ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα αποτελεί πάγια θέση της Γερμανίας έδωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Την διαβεβαίωση ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα αποτελεί πάγια θέση της Γερμανίας έδωσε και πάλι σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ τόνισε  ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να δείχνει αλληλεγγύη στην Ελλάδα και ότι η “ συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να μείνει στο ευρώ”.

Η καγκελάριος απένειμε τα εύσημα σε Πορτογαλία, Ισπανία και Ιρλανδία, τονίζοντας ότι τα παραδείγματα αυτών των χωρών δείχνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις άξιζαν τον κόπο.

Ωστόσο όσον αφορά την Ελλάδα, ανέφερε ότι και το παράδειγμα της δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις άξιζαν τον κόπο, «ωστόσο ως ένα βαθμό».

“Οι ευρωπαίοι πολιτικοί πρέπει να αξιοποιούν το χρόνο που τους προσφέρεται για να προωθήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις και να μην βασίζονται σε άλλους”, τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε ότι οι δημόσιες επενδύσεις παίζουν ρόλο στην τόνωση της ανάπτυξης, αλλά όχι αποφασιστικό ρόλο. "Εναπόκειται κυρίως στους πολιτικούς να θέσουν τα θεμέλια της ανάπτυξης με τις πολιτικές τους", ανέφερε η κ. Μέρκελ

Όσον αφορά την απόφαση της ΕΚΤ για την αγορά κρατικών ομολόγων, τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα είναι ανεξάρτητη. Ωστόσο, πρόσθεσε, η όποια απόφαση δεν θα πρέπει να παρακάμπτει τις προσπάθειες διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ευρωζώνη.

ZENITH