Skip to main content

Μέσα Αυγούστου οι μετατάξεις στο δημόσιο

Μπορεί το πρόγραμμα εθελούσιων μετατάξεων από το δημόσιο να έληγε στα μέσα Αυγούστου, ωστόσο στην κυβέρνηση αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για να ασχοληθούν σοβαρότερα με το θέμα και να δώσουν μια και καλή
Μπορεί το πρόγραμμα εθελούσιων μετατάξεων από το δημόσιο να έληγε στα μέσα Αυγούστου, ωστόσο στην κυβέρνηση αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για να ασχοληθούν σοβαρότερα με το θέμα και να δώσουν μια και καλή λύση στο ζήτημα.

Έτσι, με απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ενεργοποιείται άμεσα το μέτρο των αναγκαστικών μετατάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αρχής γενομένης από τους οργανισμούς και τις υπηρεσίες που συγχωνεύονται.

Όλο το πλεονάζον προσωπικό θα κατευθυνθεί προς διάφορες θέσεις οι οποίες είναι διάσπαρτες στον δημόσιο τομέα και δεν είναι κορεσμένες. Το ενδεχόμενο να παραμείνουν στις θέσεις τους υπάλληλοι, μολονότι οι οργανισμοί στους οποίους υπηρετούσαν απορροφούνται από όλους, δεν υπάρχει.

Παρ’ όλα αυτά η ΑΔΕΔΥ απειλεί ήδη με απεργιακές κινητοποιήσεις, για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αντιδρώντας σε αυτή την προοπτική. Από την άλλη, όμως, υπάρχει και αυτή των απολύσεων, οπότε, κατά πάσα πιθανότητα, οδεύουμε προς τη λογική του μη χείρον βέλτιστον.

Πάντως, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν θα πρέπει να αποκλείεται και η πιθανότητα των απολύσεων. Όπως, για παράδειγμα, σε αυτή του ΟΣΕ, όπου παίζεται ήδη η τύχη 1000 υπαλλήλων…

ZENITH