Skip to main content

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις

Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλεί στους εταίρους, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Τηλεδιάσκεψη εάν συμφωνήσουν οι θεσμοί, αλλιώς Eurogroup την Τ

 «Η κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους της και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα καταρτιστεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις και τη Δευτέρα θα σταλεί».

Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, όπου συζητήθηκε η απόφαση στο Eurogroup και ο κατάλογος με τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι εταίροι.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει έτοιμο μεγάλο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και πολλά από αυτά που αναφέρονται σε αυτό θα περιληφθούν στη λίστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει στη λίστα τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις για την εξόφληση των οφειλών, πολλά από τα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά, σειρά φορολογικών ρυθμίσεων, αλλά και την ανεξαρτησία της ΓΓ Εσόδων. 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιβεβαίωσε και αυτός με τη σειρά του ότι η λίστα είναι υπό κατάρτιση, «αποκλειστικά από εμάς» και θα είναι έτοιμη την ερχόμενη Δευτέρα.

«Αν πουν 'ναι' θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς και αυτομάτως προχωρά η διαδικασία. Αν πουν 'όχι', τότε θα συγκληθεί νέο Eurogroup την Τρίτη» υπογράμμισε.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε, πάντως, βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει διαφωνία.

ZENITH