Skip to main content

Μετά το συνέδριο του Μαΐου οι αλλαγές στη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του γραμματέα, Χρόνη Μακρίδη. Δεν έχει συνεδριάσει το όργανο. Όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα του έκτακτου συνεδρίου

του Τάσου Τασιούλα

Μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να γίνουν οι όποιες αλλαγές στη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής, Χρόνης Μακρίδης, αλλά και τα μέλη της επισημαίνουν πως δεν τίθεται κανένα θέμα αντικατάστασης, παραίτησης ή άλλων αλλαγών τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο του Μαΐου.

Ο κ. Μακρίδης δεν πρόκειται, όπως ο ίδιος λέει, να παραιτηθεί, παρότι υπήρξαν δημοσιεύματα που τον ήθελαν να παραιτείται, με πιθανότερο μάλιστα αντικαταστάτη τον αναπληρωτή του, Χρήστο Βάρδα, ενώ ακούστηκαν και τα ονόματα των κ.κ. Γρηγόρη Σαρίδη και Μάγδας Μπογδάνου.

Εξάλλου, όπως τονίζουν στελέχη της Νομαρχιακής, το όργανο μετεκλογικά δε συνεδρίασε ούτε μια φορά, οπότε δεν ετέθη και το ζήτημα. Οι δύο συσκέψεις που είχαν οριστεί να γίνουν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Β. Ηρακλείου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αναβλήθηκαν.

Όπως σημειώνουν τα ίδια στελέχη, υπάρχει χρόνος για να ασχοληθούν με τα κομματικά όργανα και κανείς δεν έχει ανοίξει προς το παρόν τέτοιο ζήτημα. Άλλωστε, υπάρχει το έκτακτο συνέδριο, που είναι και σημαντικότερο, ενώ τα αποτελέσματά του μπορεί να έχουν άμεση επίπτωση και στα τοπικά εσωκομματικά.

Μάλιστα, η τυπική διαδικασία για τη Νομαρχιακή γίνεται συνήθως μετά το τακτικό συνέδριο (ανά τετραετία) του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά τους τριγμούς από τις διαγραφές στελεχών, που θεωρήθηκε ότι υποστήριξαν (με διάφορους τρόπους) το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, τα στελέχη της Νομαρχιακής τόνισαν ότι υπάρχουν δυσαρέσκειες και έχουν εκφραστεί στα όργανα, όμως τίποτα περισσότερο. Φαίνεται ότι το όποιο «ξεκαθάρισμα» μετατίθεται για το Μάιο…

ZENITH