Skip to main content

«Μετά τους πολιτικούς θα βρίζουν τους…δημάρχους!»

Ο Δήμαρχος Πεύκων Στέλιος Συμεωνίδης ανοίγει τα χαρτιά του στη Voria.gr και βγάζει…κόκκινες κάρτες. Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Αποφασισμένος είναι ο νυν Δήμαρχος Πεύκων Συμεωνίδης να κάνει…παιχνίδι χωρίς κομματικές ευλογίες (γνωστές και ως χρίσματα) στο νέο διευρυμένο δήμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ Νεάπολης-Συκεών! Όπως λένε οι υποστηριχτές του βετεράνου διαιτητή, «το ψηφοδέλτιο που ετοιμάζει είναι υπερκομματικό και…υπερτοπικό, διότι πρέπει να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε στα Πεύκα*, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν τα κόμματα και η κεντρική εξουσία».

Ο Δήμαρχος Συμεωνίδης, αν και στέλεχος της ΝΔ, συνηθίζει να λέει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εδώ και τρεισήμισι χρόνια δεν αισθάνθηκε ότι κατείχε μια κομματική θέση που του…χάρισαν, αλλά μια θέση ευθύνης που του εμπιστεύθηκαν οι συντοπίτες του κι αυτό δεν το ξεχνά. Δηλώνει δε στη voria.gr ότι «Τα χρίσματα τελικά τα δίνουν οι τοπικές κοινωνίες. Όμως με τη δημιουργία τόσων μεγάλων δήμων με πρωτόγνωρες και πολλές αρμοδιότητες σίγουρα θα υπάρξουν περιπτώσεις κεντρικών… παρεμβάσεων».

 Την ίδια ώρα δεν κρύβει τη δυσκολία όλων των υποψήφιων δημάρχων στη στελέχωση των ψηφοδελτίων τους, διότι οι αξιόλογοι άνθρωποι δεν θέλουν να εμπλακούν σε στημένα και… πουλημένα παιχνίδια! «Μετά τους πολιτικούς θα βρίζουν τους δημάρχους για όσα έπρεπε να κάνουν ή να πουν. Οι ετήσιες εκθέσεις των ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης, εδώ και χρόνια μιλάνε για απύθμενη διαφθορά και στους δήμους. Με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, έχουμε την ευκαιρία να αλλάξουμε ρότα…».

Όσοι γνωρίζουν καλά τον κ. Συμεωνίδη, εντός και εκτός γηπέδου, είναι βέβαιοι ότι θα προτιμούσε «πολύχρωμους» συνδυασμούς σε όλες τις εκλογές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με συναίνεση και άμεσα κρίση και καθημερινά προβλήματα πολιτών! Αλλά και ο ίδιος δεν αποκλείει συνεργασίες παντός…είδους (με ΠΑΣΟΚ κι άλλα κόμματα), αρκεί αυτές να ωφελούν στους δημότες. «Το ζητούμενο δεν είναι η καρέκλα ή η θέση μου στο αυριανό σκηνικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το κυρίαρχο είναι να μη χάσουμε την…τοπικότητα μας και την επαφή μας με την κοινωνία. Άλλοι να αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς…», καταλήγει ο κ. Συμεωνίδης.

*Στο Δήμο Πεύκων, ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου Στελιου Συμεωνίδη «έτρεξε» και ολοκλήρωσε διάνοιξη δρόμων και πεζοδρομίων αρκετών χιλιομέτρων. Τοποθέτησε φωτοβολταϊκά σε σχολεία, με αποτέλεσμα ο δήμος να παράγει και να έχει δικό του ρεύμα! Κατασκεύασε κλειστό γήπεδο ποδοσφαίρου και κλειστό γήπεδο μπάσκετ, ενώ έλυσε μέρος των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων της σχολικής στέγης.

ZENITH