Skip to main content

Μετάλλιο τιμής στον Νικήτα Κακλαμάνη

Μετάλλιο τιμής στον δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, απένειμε το μεσημέρι της Κυριακής η οργάνωση AHEPA, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας AHEPA, που ανακηρύσσεται κάθε χρόνο από την Αρχιεπισκοπή Α
Μετάλλιο τιμής στον δήμαρχο Αθηναίων, Νικήτα Κακλαμάνη, απένειμε το μεσημέρι της Κυριακής η οργάνωση AHEPA, με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας AHEPA, που ανακηρύσσεται κάθε χρόνο από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Η οργάνωση δημιουργήθηκε το 1922 στην Ατλάντα της Γεωργίας των ΗΠΑ, προκειμένου να διαφυλαχθούν και να προστατευθούν οι Έλληνες μετανάστες από τις διακρίσεις και τις επιθέσεις της Κου Κλουξ Κλαν και, παράλληλα, να βοηθηθούν στον εγκλιματισμό τους στην αμερικανική πραγματικότητα.

Στόχος της οργάνωσης σήμερα είναι η διάδοση και προβολή του ελληνικού πνεύματος απανταχού της γης, καθώς επίσης και η διάδοση των ελληνικών ιδεωδών, της παιδείας, της φιλανθρωπίας της κοινωνικής ευθύνης, της αριστείας και διάκρισης.

Στο πλαίσιο του έργου της οργάνωσης περιλαμβάνεται η δημιουργία της πτέρυγας AHEPA στον Ευαγγελισμό και το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι η οργάνωση βοήθησε την Ελλάδα με 230.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς του ΄89, ενώ δραστηριοποιήθηκε άμεσα, προκειμένου να θεραπευθούν οι πληγές από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Ηλεία. Επιπλέον, η AHEPA είχε βοηθήσει μεταπολεμικά την Ελλάδα με ομόλογα αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων σε τιμές 1944. Σήμερα προσφέρει υποτροφίες σε νέους, διαθέτοντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια.

ZENITH