Skip to main content

Μεταξύ 100 και 120 δισ. ευρώ το σχέδιο στήριξης

Ανάμεσα στα 100 και 120 δισ. ευρώ βρίσκεται το ποσό για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, όπως δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ.
Ανάμεσα στα 100 και 120 δισ. ευρώ βρίσκεται το ποσό για το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας, όπως δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Οικονομίας, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά από τη συνάντησή της στο μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

«Το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκαναν λόγο για ένα ποσό μεταξύ 100 και 120 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτό το ποσό πιθανότατα θα κινηθεί το σχέδιο», σημείωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι το σχέδιο βοήθειας θα κλιμακωθεί μέσα σε τρία έτη.

Σύμφωνα με τη γαλλίδα υπουργό η Γαλλία, θα χρηματοδοτήσει περίπου το 21% του ποσού ενίσχυσης που θα καταβληθεί από το Eurogroup, δηλαδή μετά από την αφαίρεση του ποσού που θα καταβάλλει το ΔΝΤ.

Εξάλλου, σύμφωνα με το γαλλικό προεδρικό μέγαρο ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους ότι είναι αποφασισμένοι να «δράσουν γρήγορα» για την υλοποίηση του σχεδίου οικονομικής στήριξης της Ελλάδας.

«Ο κ. Σαρκοζί και η κ. Μέρκελ διαπίστωσαν την πλήρη συμφωνία των απόψεών τους και επανέλαβαν την αποφασιστικότητά τους να δράσουν γρήγορα για την εφαρμογή του σχεδίου στήριξης», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο γάλλος πρόεδρος και η καγκελάριος της Γερμανίας συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν να εργάζονται ενεργά για την ενίσχυση της σταθερότητας της ζώνης του ευρώ και για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών», ανέφερε ακόμη η προεδρία της Γαλλίας.

Οι δύο ευρωπαίοι ηγέτες ζήτησαν επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατυπώσει νέες προτάσεις για τη ρύθμιση των οργανισμών αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες θα πρέπει επίσης να πάρουν τις προσεχείς ημέρες τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των μηχανισμών εποπτείας στη ζώνη του ευρώ και την επιτάχυνση του αγώνα κατά της κερδοσκοπίας.

ZENITH