Skip to main content

Μετέωρες επεκτάσεις 13.674 στρεμμάτων στην επαρχία Λαγκαδά

Εκτός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού κινδυνεύουν να μείνουν επεκτάσεις στην επαρχία Λαγκαδά, σύμφωνα με το βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Θεόδωρο Καράογλου.
Τον κίνδυνο να μείνουν εκτός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού επεκτάσεις στην επαρχία Λαγκαδά επισημαίνει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομικών ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Θεόδωρος Καράογλου. Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, οι επεκτάσεις αφορούν 13.674 στρέμματα 17 δήμων, που βρίσκονται στην περιφέρεια της Λίμνης Κορώνεια και επηρεάζονται άμεσα από την ΚΥΑ για την προστασία του οικοσυστήματος.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού κινδυνεύουν να μείνουν οι επεκτάσεις των δήμων Καλινδοίων, Απολλωνίας, Εγνατίας, Λαγκαδά, Μυγδονίας, Σοχού, Αρέθουσας, Μαδύτου, Βερτίσκου, Λαχανά, Ασσήρου, Ρεντίνας, Κορώνειας, Αρναίας, Ζερβοχωρίων, Πολυγύρου και Ανθεμούντα.

«Παρά το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους τα σχέδια βρίσκονται στη «Β2» φάση, δηλαδή, στο τελικό στάδιο της πολεοδόμησης, καθώς απαιτούνται σχετικές γνωμοδοτήσεις από τον αρμόδιο Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει, με αποτέλεσμα τα δύο τρίτα των δήμων να κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα τα κοινοτικά κονδύλια για τη χρηματοδότηση των μελετών», αναφέρεται στην ερώτηση.

Σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, η αλλαγή στη διοίκηση του Φορέα και η μη οριστικοποίηση του νέου προεδρείου λειτουργεί ανασταλτικά στην όλη διαδικασία, καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. «Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς οι περισσότεροι δήμοι κινδυνεύουν να χάσουν τα κοινοτικά κονδύλια, εάν δεν οριστικοποιηθεί το ζήτημα έως το τέλος του έτους. Γεγονός που θα πλήξει και θα επιβραδύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Λαγκαδά», τονίζει ο κ. Καράογλου.

Ο κ. Καράογλου ρωτάει, γιατί έχει καθυστερήσει ο ορισμός προεδρείου για το Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κορώνειας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν τα αρμόδια υπουργεία, σε περίπτωση που χαθούν τα κοινοτικά κονδύλια των δήμων.

ZENITH