Skip to main content

Μέτωπο και στο μεταναστευτικό με την Ευρώπη

Μια άνευ προηγουμένου εισροή ξένων μεταναστών σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα.

Μια άνευ προηγουμένου εισροή ξένων μεταναστών σημειώνεται τα τελευταία 24ωρα στην Ελλάδα.

Κύρια πηγή εισόδου είναι τα ελληνικά νησιά, τα οποία «βουλιάζουν» κυριολεκτικά από τις καθημερινές «αποβάσεις» που λαμβάνουν χώρα σχεδόν ανεμπόδιστα. Σε κυβερνητικό επίπεδο, δεν υπάρχει ενιαία «γραμμή» αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, δηλώνει ξεκάθαρα ότι η χώρα δσεν μπορεί να

Τα προβλήματα αρχίζουν να γίνονται ακόμα πιο σύνθετα από τη στιγμή που κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες εμπλέκουν την ιστορία της λαθρομετανάστευσης με την πορεία των διαπραγματεύσεων της χώρας με τους εταίρους – δανειστές της.

Η τελευταία παρέμβαση του υπουργού Αμυνας, Π. Καμμένου, ο οποίος «προειδοποίησε» την Ευρώπη ότι «αν η Ελλάδα πέσει τότε η ΕΕ θα πλημμυρίσει από μετανάστες και μεταξύ αυτών ενδεχομένως και από τζιχαντιστές» είναι χαρακτηριστική.

Τη διάσταση αυτή αποδοκίμασε βεβαίως ο Ελληνας επίτροπος για την μετανάστευση στην Ευρώπη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, λέγοντας ότι κακώς επιχειρείται μια τέτοια εμπλοκή. Αυτό, όμως, δεν δείχνει προς το παρόν αρκετό να ανατρέψει τα επιβαρυντικά δεδομένα που διαμορφώνονται για την χώρα μας και σε αυτό το επίσης κρίσιμο πεδίο.

ZENITH