Skip to main content

Μέτρα αντί χρεοκοπίας, προτιμούν οι περισσότεροι πολίτες

Το 55,2% των πολιτών απδέχεται το νέο σκληρό πακέτο μέτρων προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, έναντι 44,6% που το απορρίπτει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυρια
Το 55,2% των πολιτών απδέχεται το νέο σκληρό πακέτο μέτρων προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, έναντι 44,6% που το απορρίπτει, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, που πραγματοποιήθηκε την ημέρα που η Βουλή ψήφισε το μνημόνιο με ΕΕ-ΔΝΤ.

Στο ερώτημα αν αρνούνται τα νέα μέτρα ακόμη και αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, απαντούν καταφατικά το 35,6% και αρνητικά το 56,3%, που προτιμά την περικοπή των μισθών και την ύφεση από τη χρεοκοπία της χώρας και τη στάση των πληρωμών που συνεπάγεται μια τέτοια κατάσταση.

Παράλληλα το 74,8% τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, ένα επίσης εντυπωσιακό ποσοστό 71,3% καλεί τα κόμματα να λειτουργήσουν σε κλίμα συναίνεσης, ενώ ποσοστό μόλις 22,2% πιστεύει ότι θα πρέπει να αντιπαρατεθούν δυναμικά στα μέτρα.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων προβλέπει αύξηση της κοινωνικής έντασης και των κινητοποιήσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι διαδηλώσεις δεν πρέπει να σταματήσουν, παρά τις επιπτώσεις που έχουν στην οικονομία, αλλά και στον τουρισμό με την έκδοση των πρώτων ταξιδιωτικών οδηγιών.

Υπέρ των κινητοποιήσεων τάσσεται το 53,2%, ενώ υπέρ της διακοπής τους το 44,3%. Επίσης, από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι η πλειοψηφία των πολιτών έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο πολιτικό σύστημα, ενώ θεωρεί την κυβέρνηση Παπανδρέου την τελευταία ελπίδα της χώρας για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδά της. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ερώτημα «από πού προβλέπετε ότι θα προέλθει μια λύση, αν δεν σας καλύπτει η κυβέρνηση Παπανδρέου;» το 66% δηλώνει: «Δεν ξέρω, δεν απαντώ».

ZENITH