Skip to main content

Μέτρα κατά του παρεμπορίου και λύσεις για το κυκλοφοριακό

Η εντατικοποίηση των ελέγχων κατά των πλανόδιων πωλητών, καθώς και η αύξηση του προστίμου για παράνομη στάθμευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ
Η εντατικοποίηση των ελέγχων κατά των πλανόδιων πωλητών, καθώς και η αύξηση του προστίμου για παράνομη στάθμευση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Σπύρου Βούγια και του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Θόδωρου Αθανάσαρου, στο Μέγαρο Δημοτικής Αστυνομίας στη Μοναστηρίου.

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων και των κατασχέσεων των εμπορευμάτων, των πλανόδιων πωλητών που βρίσκονται σε δρόμους της πόλης και έξω από εμπορικά καταστήματα, κατέληξαν τόσο ο κ. Βούγιας όσο και ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Θ. Αθανάσαρος. Το μέτρο όμως όπως τόνισε ο κ. Αθανάσαρος δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς δεν χτυπάει το ζήτημα στη ρίζα του. Όπως τόνισε ο κ. Αθάνασαρος, η κατάσχεση των εμπορευμάτων δεν λύνει το πρόβλημα, καθώς οι πλανόδιοι δεν μπορούν να συλληφθούν (συνήθως πρόκειται για αιτούντες άσυλο), αλλά και η ποινή του προστίμου είναι ανώφελη, αφού συνήθως οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε ΑΦΜ ούτε ταυτότητα.  

Στην αύξηση του προστίμου για παράνομη στάθμευση στη ζώνη ελεγχόμενης στάθμευσης προσανατολίζεται η Δημοτική Αστυνομία για την πάταξη του φαινομένου, καθώς, όπως δήλωσε ο κ. Αθάνασαρος, το πρόστιμο που μέχρι σήμερα επιβάλλεται είναι τόσο χαμηλό που δεν δρα αποτρεπτικά.

Τέλος, ο κ. Αθανάσαρος τόνισε την ανάγκη καλύτερης και αποτελεσματικότερης συνεργασίας της ελληνικής με τη δημοτική Αστυνομία.

ZENITH