Skip to main content

«Μέτρα τέλος» δηλώνει η Ελλάδα παρά τις πιέσεις

Γιατί το υπουργείο Οικονομικών δεν ανησυχεί και αποκλείει το ενδεχόμενο για νέα πακέτα.
Παρά την ασκούμενη πίεση από Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον αλλά και Φραγκφούρτη, η Ελλάδα δηλώνει αποφασισμένη να μην λάβει επιπρόσθετα μέτρα. Ακόμα και αν το έλλειμμα ξεπέρασει το όριο του 13,5%, γεγονός το οποίο από το οικονομικό επιτελείο και τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών αποκλείεται.

 «Η υπέρβαση δεν θα είναι μεγαλύτερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας», ξεκαθάρισε ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, επιχειρώντας να βάλει ένα τέλος σε αυτή τη συζήτηση. Παρ’ όλα αυτά, όμως, επειδή θα υπάρξει αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος, το δίλημμα των νέων μέτρων ενδεχομένως να τεθεί ενώπιον της κυβέρνησης, η οποία θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της. «Τα μέτρα που πήραμε αντιστοιχούν σε μια αύξηση του ελλείμματος της τάξης των 6 ποσοστιαίων μονάδων. Επισήμως, η αύξηση που έχει ανακοινωθεί είναι της τάξης των 4 μονάδων. Κατά συνέπεια ακόμα κι αν ο δείκτης εκτοξευθεί, τα μέτρα που πήραμε αρκούν για να καλύψουν κάθε κενό που θα δημιουργηθεί».

Αυτή είναι η ...ημιεπίσημη θέση που εκφράζεται από το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διασκεδασθούν ολες οι περί του αντιθέτου προβλέψεις. Μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

ZENITH