Skip to main content

Μέτρα της Τροχαίας για την Καθαρά Δευτέρα

Αυστηρά μέτρα αναμένεται να ληφθούν από τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης εν όψει του εορταστικού τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.

Αυστηρά μέτρα αναμένεται να ληφθούν από τη διεύθυνση ΤροχαίαςΘεσσαλονίκης εν όψει του εορταστικού τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας.Κλιμάκια της Τροχαίας θα υπάρχουν σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικόδίκτυο, ενώ θα συγκροτηθούν και συνεργεία τροχονομικών ελέγχων. 


Όπως έγινε γνωστό, τροχονόμοι θα τοποθετηθούν σε βασικές διασταυρώσεις καικόμβους, καθώς και στις εισόδους και εξόδους της πόλης, προκειμένου ναδιευκολύνουν την κυκλοφορία των εκδρομέων. Επίσης, τα ειδικά συνεργείαπου θα συγκροτηθούν θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις επικίνδυνεςπαραβάσεις, όπως η παραβίαση του ορίου ταχύτητας, η οδήγηση υπό τηνεπίδραση οινοπνεύματος, η αντικανονική προσπέραση, η κίνηση στοαντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, αλλά και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας καιπροστατευτικού κράνους.


Επίσης, από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα θα ισχύσουν καιτα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών με ωφέλιμο φορτίοάνω του 1,5 τόνου με στόχο τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας καιασφάλειας και τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων. Από τησυγκεκριμένη απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, ταφορτηγά των ΕΛΤΑ, των εταιριών διανομής Τύπου, αλλά και τα φορτηγά πουμεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθήπροϊόντα.


Την  Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

ZENITH