Skip to main content

Μέχρι τέλος του 2010 το νέο λιμάνι της Ουρανούπολης

Τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου λιμανιού της Ουρανούπολης στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν σήμερα ο νομάρχης, Αστέριος Ζωγράφος και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, Άναυρ
Τη σύμβαση για την κατασκευή του νέου λιμανιού της Ουρανούπολης στη Χαλκιδική, προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν σήμερα ο νομάρχης, Αστέριος Ζωγράφος και εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας, Άναυρος ΑΤΒΕΕ. Πρόκειται για έργο που θα εξυπηρετεί επιβατηγά, τουριστικά και αλιευτικά σκάφη.

Οι εργασίες αναμένεται να περατωθούν μέχρι τέλους 2010, αν και τα έργα μέσα στη θάλασσα θα σταματήσουν προσωρινά κατά το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην τουριστική κίνηση.

Το λιμάνι θα μπορεί να υποδέχεται ακόμη και τέσσερα κρουαζιερόπλοιαημερησίως, περίπου 100 ιδιωτικά τουριστικά σκάφη (γιοτ) και ισάριθμααλιευτικά.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η επέκταση της κεντρικής προβλήτας του λιμανιού κατά πλάτος και μήκος και η δημιουργία δεύτερης προβλήτας, κάθετης προς την ακτή, όπου θα δημιουργηθεί «λεκάνη ασφαλείας» για τα φιλοξενούμενα σκάφη. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

ZENITH