Skip to main content

Μέχρι το 2012 ΥΠΕΞ η Χίλαρι Κλίντον

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να διατηρήσει τη θέση της μέχρι τη λήξη της θητείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο τέλος του 2012.
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να διατηρήσει τη θέση της μέχρι τη λήξη της θητείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στο τέλος του 2012.

«Έχω την πρόθεση, ναι», δήλωσε η κ. Κλίντον, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου από το NBC.

«Για να είμαι ειλικρινής, είναι μια εξουθενωτική δουλειά. Αλλά αυτό με ευχαριστεί. Έχω την αίσθηση ότι αλλάζουμε τα πράγματα στον κόσμο», πρόσθεσε η Χίλαρι Κλίντον.

«Πιστεύω ακράδαντα στους στόχους που έχουμε θέσει. Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο, αντιμετωπίζουμε προβλήματα εξαιρετικά δύσκολα», δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Η κ. Κλίντον σημείωσε ακόμη ότι οι ηγέτες των Ταλιμπάν έχουν αρχίσει να στρέφονται προς την κυβέρνηση του αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ηγέτες των Ταλιμπάν... ότι υπάρχουν ήδη κάποιοι που έχουν περάσει στην άλλη πλευρά. Εάν το κάνουν θα πρέπει να αποκηρύξουν την Αλ Κάιντα, να αποκηρύξουν τη βία, να παραδώσουν τα όπλα τους και να είναι πρόθυμοι να σεβαστούν τον αφγανικό σύνταγμα», υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Απαντώντας στο αν έχει «παραιτηθεί» από την προοπτική της ένταξης των ταλιμπάν στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν, η Χίλαρι Κλίντον απάντησε «όχι». Επιπλέον, η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εξέφρασε την αντίθεσή της στον αυστηρό μεταναστευτικό νόμο που υπεγράφη στην Αριζόνα, τονίζοντας ότι αρνείται να «περιπλέξει τη ζωή του μεξικανού προέδρου Φελίπε Καλδερόν».

«Έχει βάλει πραγματικά τα δυνατά του για τον έλεγχο της διασυνοριακής κυκλοφορίας και δεν θέλουμε να περιπλέξουμε τη ζωή του ακόμη περισσότερο», ανέφερε στο NBC η Χίλαρι Κλίντον.

ZENITH